Tövis szúrás

Tisztelt DoktorNő/Doktor úr! 2 hónapja - emlékezetem szerint - egy kaktusz tövis állt az ujjam hegyébe. Ez máskor is előfordult, most sem foglalkoztam vele sokat. Igyekeztem kiszedni, viszont ha az ujjbegyem hozzáért valamihez, éreztem, mintha még lenne ott valami. Néhány nap múlva elkezdett bepirosodni, viszketni. Különböző gyulladáscsökkentőket használtam rá. Nem jött belőle genny, viszont a szúrás közepétől egy tyúkszemhez hasonló sejtburjánzás indult el. Tyúkszemirtó kivette, de visszanőtt. Már túlvagyok a vérehulló fecskefűvel való kezelésen, a szemölcszerű csomó szétnyílt, mint a rózsa, a tetejét levágtam ollóval. A csomó alatt egy nagy kemény, betokosodott valami van. Ezt én 2 napja jól megnyomkodtam, mert végig olyan érzésem volt, hogy megnyomom és kibuggyan egy csomó genny, ezzel vége a gyulladásnak. Helyette másnapra még jobban kiterjedt az a kemény valami. Éreztem, hogy az egész lüktet. Paradicsomszeletes dunsztban volt, attól csillapodott a feszítő érzés. Most a gyúlladás újra múlófélben van. Megúszhatom a sebészeti beavatkozást? Tisztelettel várom a választ. Üdv. M.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papp Géza válasza a idegentest témában

Kedves M, ne akarja megúszni a sebészetet. Jelenleg 2 hónapja küszködik valamivel, ami egy kis beavatkozással 3 nap alatt kezelhető, ha nem akarná megúszni a sebészetet. Üdvözlettel: Dr. Papp Géza

Kérdés: 2014. április 14., 15:49; Megválaszolva: 2014. április 16., 23:07
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus