Sérvműtét előtti laborvizsgálatok

Tisztelt doktor úr/doktornő! Édesapám 75 éves, lágyéksérve van. A sebészorvos a műtét előtti vizsgálatok között vastagbéltükrözésre is adott beutalót. Az lenne a kérdésem, hogy a kolonoszkópiát minden esetben elvégzik-e sérvműtét előtt, feltétlenül szükséges-e ez a vizsgálat? Apám nem tartozik a vastagbélbetegségek által veszélyeztetettek közé, sem családi előzmény, sem tünetek nem utaltak erre soha. A másik kérdésem, hogy mennyire veszélyes maximum fél évvel elhalasztani a műtétet? Lehet-e valami súlyos következménye a pár hónapig sérvkötővel karbantartott lágyéksérvnek? Előre is köszönöm a választ, üdvözlettel: K. Anna

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Somorjai Attila válasza sérvműtét témában

Kedves Kérdező,

Ha mérlegre kellene tenni azt a rengeteg mindent ami miatt a vastagbél tükrözés édesapjánál indokolt, sokkal többet nyomna a latba mint a kellemetlenség amivel a vizsgálat jár. Gondos kézben csekélyt veszélyt jelent a beteg számára. Miért kellene halasztani? Ez olyan mint egy omladozó ház falait rendbehozatni, amíg nincs baj (jelen esetben a sérvkizáródás életet is veszélyeztető lehetősége) addig nincs baj... Szerintem nagyon gondos orvosuk lehet, javaslom fogadják meg a tanácsait.

Üdvözlettel: Dr. Somorjai Attila

Kérdés: 2013. június 07., 20:51; Megválaszolva: 2013. június 09., 21:39
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Lágyéksérv-műtét
Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! 85 éves édesapám lágyéksérvének kezelésére milyen műtéti beavatkozás a legmegfelelőbb, legkevésbé kockázatos...
sérv műtét utáni lábadozás
Tisztelt Doktor! Férjemnek pénteken sérvműtétje (lágyéksérv) volt. (hagyományos - nem hálos) . Kérdésem: normális-e még a nagy fájdalom...
Ismételt sérvműtét...
Üdvözlöm! 31 éves férfi vagyok, február elején volt egy hasfali sérvműtétem (Mayo-módszerrel...) . Megfelelően kíméltem magam és 2 hónapig...