benntmaradt cérna műtét után

2 héttel vállműtét után, cérnakiszedéskor bennt felejtődödött egy (vagy több? ) darab cérna... Ez akkor tűnt fel, amikor a drén helye sehogy nem akart begyógyulni, genny termelődött és felbukkant egy bog a cérnából. Házilag próbáltam kihúzni csipesszel (miután megkérdeztem az orvost) , de beleszakadt és eltűnt a cérna vége-úgy éreztem elég mélyen van, erősen húztam...) Idöközben látta orvos, a gennyet kinyomta, de azóta sem javult a helyzet. Gondolom a cérna miatt nem akar begyógyulni a drén helye....és gennyezik már 1 hónapja. 2 hónap múlva újra fel kell vágni mivel drótokat helyeztek és el kell távolítani ezeket. A kérdésem az, hogy várhatok-e addig ezzel az állapottal, vagy pedig most kell eltávolítani a benntmaradt cérnát? (újra felvágással, mert más lehetőséget nem látok ha a cérna már nem látszik.) Küldök képet a mostani helyzetről. Előre is köszönöm a választ!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Holnapy Gergely válasza vállműtét témában

Tisztelt Uram!

Vélhetően nem pusztán a varrófonal tartja fenn a tartós váladékozást. Laborvizsgálatokkal tisztázni szükséges a gyulladás mértékét, valamint fizikális vizsgálattal ill. röntgen- vagy/és ultrahang vizsgálattal a műtéti terület állapotát. Így lehet biztos képet kapni arról, hogy a gyulladás a felületes bőrréteget érinti, vagy a mélybe terjed. A fenti eredmények függvényében lehet dönteni antibiotikus kezelés ill feltárás szükségességéről. Attól óva intem, hogy ilyen körülmények közt a sebet önállóan piszkálja, mert azzal a sebbe további baktériumok kerülhetnek. Mindenképpen keresse fel az operáló orvosát!

Kérdés: 2013. február 06., 14:20; Megválaszolva: 2013. február 17., 10:43
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus