műtéti fertőzés

A férjemet 3 hete sérvvel operálták. 2. napra rá hidegrázással és verejtékezéssel járó rosszullét fogta el, hányt és az általános állapota egyre romlott. Megint eltelt 2 nap amikor újra megoperálták, ekkor már a heréi beduzzadtak kb.3 szorosára, az oldalán és az alhasi részen ödéma alakult ki (scrotumon oedeme) . A második operáció után 3 féle antibiotikumot kapott. A zárójelentés alapján csak sejtem a kapott antibiotikumokat, Ceftriaxon Kabin, Solu-Medrol, ezek injekciók és Suppositoria Metronidazoli kup, Cifran tbl.és még infúzió Xivulan.Nem ismerem a gyógyszereket ezért írtam le őket.Két hét után hazaengedték, de hogy mi volt a gond nem igazán közölték velünk. Annyi információt kaptunk, hogy fertőzést kapott. Az lenne a kérdésem, hogy a műtéti fertőzés után elegendő-e, hogy hét napig kapja az antibiotikumot? A heréi közül az egyik amelyik a műtéti oldalon van, még most is nagyobb, kő kemény, váladékozik és fáj. Az általános állapota jobb, de nem tud fent lenni, mivel gyenge. Fellobbanhat-e még a fertőzés a szervezetében, és nem kellene-e még antibiotikumot kapnia. Milyen orvoshoz vigyem aki érdemben tudná gyógyítani? A háziorvos nem törődik a betegségével a sebészre bízza a gyógykezelést.Kérném segítő válaszát.

Dr. Papos István válasza műtét utáni álapot témában

Tisztelt Asszonyom!

Ha valami probléma van még, akkor a legbölcsebb dolog az operáló orvosnál kontrollra jelentkezni, aki a panaszokat orvosolhatja.

A heregyulladást követően a here méretének normalizálódásához 4-5hétre is szükség lehet.

Tisztelettel:

Dr. Papos István

Kérdés: 2012. december 02., 19:36; Megválaszolva: 2012. december 04., 18:37
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Aranyérben lévő vérrög...
Ufn szegezés