• sérv műtét utáni lábadozás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor! Férjemnek pénteken sérvműtétje (lágyéksérv)volt. ( hagyományos - nem hálos). Kérdésem: normális-e még a nagy fájdalom ami a lábba sugároz ki mikor kezdheti az úgymond terhelést., és milyen legyen az? reggeli 37, 1 fokos hőemelkedés normális? Fájdalomcsillapítás milyen legyen? Flektor vagy erősebb? Válaszukat köszönöm. Tisztelettel

        Dr. Somorjai Attila válasza a sérvműtét témában

        Kedves Kérdező! Kérdéseit elsősorban az operáló sebész kollégának célszerű (bátran! ) feltenni, ugyanis ő ismeri a beteget és látta pontosan a műtéti szituációt. Általánosságban elmondható, hogy kb. 4-6 hét a lábadozási idő hasműtétek után, de a műtét nagyságán kívül ezt az egyéni általános állapot, társbetegségek stb. jelentősen befolyásolják. A terhelésben a fokozatosság elve érvényesüljön, az első 2 hétben erre különösen figyeljen (kerülje a hirtelen mozdulatokat, nehéz tárgyak emelését). A lábba sugárzó fájdalom lehet még röviddel a műtét után normális - a műtét jellegéből adódóan - de nem szűnő vagy fokozódó panaszok esetén mindenképp konzultáljon a kezelőorvosával, igaz ez arra az esetre is, ha a hőemelkedés nem szűnne, esetleg a seb környékén bőrpírt, feszülést érez. Fájdalomcsillapítóra a műtét utáni hetekben ritkán szokott igény jelentkezni, amire az említett ill. egyéb otthon is megtalálható szerek (amit ismernek és a beteg biztosan nem érzékeny rá) elégségesek szoktak lenni. Férjének mielőbbi gyors felépülést kívánok! Üdvözlettel: Dr. Somorjai Attila


        Dr. Somorjai Attila, sebész, szülész-nőgyógyász
        Sebész, nőgyógyász Itt kérdezhet További orvosok

        Dr. Somorjai Attila

        Kérdés: 2012. november 26., 10:48; Megválaszolva: 2012. november 27., 05:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: