Mell és derék fájás

Tisztelt Doktor Úr/Doktor Nő! 20 éves vagyok tehát még elég fiatal egészséges lány, viszont elég nagy mellekkel rendelkezem. Mindig is nagy mellel éltem ami korábban nem is jelentett gondot. Egy ideje már viszont mindennapossá vált a hát és derék fájásom és eléggé akadályozza a fizikai munkát is. Meguntam úgymond, hogy mindig csak fáj és nem szeretnék ezzel élni. Már sportolni se tudok illetve a munkát is gátolja. Szeretném megműtetni, hogy kisebb legyen és ezáltal szeretném megtudni, hogy ilyen esetben mi a teendő illetve érdekelne az anyagi vonzata is.. mivel nem szilikont szeretnék vagy bármi olyasfajta műtétet így gondolom a TB támogat de persze ez csak az én véleményem. Szóval szeretném megtudni, hogy ilyen helyzetben mi a műtéti eljárás illetve ahogy említettem az anyagi vonzatát is. Előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Mogyorósi Richárd István válasza nagy mell és derékfájás témában

Kedves kérdező!

Mellkisebbítő műtétet a következő esetekben szoktak végezni: olyan nőknél, akik már túl vannak a szülésen, és nem is terveznek több gyermeket vagy azoknál, akiknek már egészségügyi problémát okoz a telt keblük, ahogy az Ön esetében is. Természetesen a mellkisebbítést esztétikai okokból is el lehet végezni! Magát a beavatkozást plasztikai sebészek végzik, tehát velük kell felvenni a kapcsolatot.

Mielőtt sor kerülne a mellplasztikára, a saját biztonsága érdekében több szűrővizsgálaton kell részt vennie, melyek a következők: laborvizsgálat, EKG, mellultrahang. Előfordul, hogy a mellplasztika után néhány hónappal meg kell ismételnie az ultrahangos-, vagy a mammográfiai vizsgálatot, ami segíti a mellszövetekben történő változások felderítését. Fontos kihangsúlyozni, hogy klinikailag nem bizonyított, hogy a mellkisebbítés növelné a mellrák kialakulásának kockázatát. Arról, hogy egyéb vizsgálatokra szükség van-e, plasztikai sebésze ad felvilágosítást.

Ha dohányzik, plasztikai sebésze arra fog kérni, hogy hagyja abba a plasztikai műtét előtt legalább 1 héttel, mert a dohányzás gyengíti az immunrendszert, így lassítja a regenerálódást.

A mellplasztikát minden esetben technikailag jól felszerelt műtőben végzik, ahol rendelkezésre áll intenzív ellátás, ha komplikációk lépnének fel a plasztikai műtét közben.

A mellkisebbítésre altatásban kerül sor, és kb. 2-2, 5 órát vesz igénybe. Miután a plasztikai sebész eltávolította a felesleges bőrt, zsírt és szövetet, a mellbimbó feljebb kerül, melynek mérete – nagy mellek esetében megnyúlt -, csökkenthető. A mell feszességét a mell alatt elhelyezkedő varrattal véglegesíti a sebész.

A mellplasztika végén a mellekre rugalmas, szoros kötés kerül, majd pár nappal később a kötést kompressziós melltartóra cseréli a plasztikai sebész. A speciális sportmelltartót 4-8 hétig kell viselni annak érdekében, hogy a mellműtétnél kialakított helyzetben rögzüljön a mell. A mellkisebbítést követően 1 éjszakát kell a kórházban tölteni (a plasztikai sebész indokolt esetben meghosszabbíthatja) .

A mellkisebbítés után hegvonal marad a bőrön, néhány látható és nem látható helyen, mely a mell természetes vonalán helyezkedik el. A műtéti hegek maradandóak ugyan, de az idő múlásával fokozatosan halványodnak.

Az árakkal kapcsolatban azt lehet mondani, hogy változóak, az adott klinikán kell ezzel kapcsolatban érdeklődni. Ilyen esetre, mint az Öné, létezik tb támogatás, erről bővebben szintén az adott kórházban adnak részletes tájékoztatást.

Kérdés: 2012. augusztus 09., 17:24; Megválaszolva: 2012. augusztus 13., 21:27
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus