Ismételt sérvműtét...

Üdvözlöm! 31 éves férfi vagyok, február elején volt egy hasfali sérvműtétem (Mayo-módszerrel...) . Megfelelően kíméltem magam és 2 hónapig semmi megeröltetőt nem csináltam és azt követően is vigyáztam a terhelésre. Így 5 hónappal a műtét után már rendszeres testmozgást végzek de aa hasfalamat nem merem terhelni, mert félek, hogy kiújul a sérvem. Nem úgy érzem a sérvet mint a műtét előtt és nem is fáj, de tapintásra szinte ugyan olyan hatást kelt, érzem a kis gombócot a hasfalamon. Érdemes lenne elmennem egy ultrahang vizsgálatra? Továbbá jelen állapotomban van értelme egy másik műtétnek, amellyel hálóbeültetést kérnék. Ez azért fontos kérdés, mert nem merek elkezdeni intenzív testmozgást, pl. bokszolni vagy hasonlók. Segítségét előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza sérvműtét témában

Tisztelt Kérdező!

A kérdésből nem derül ki, hogy a tapintható elváltozás változtatja-e a méretét. Elképzelhető, hogy a műtéti megoldás során megduplázott hasfalat tapintja. Ennyi idővel a műtét után a fizikai kímélet nem indokolt. Amennyiben a tapintható rész méretét változtatja menjen el a sebészetre egy ellenőrzésre.

Kérdés: 2012. július 08., 11:45; Megválaszolva: 2012. július 09., 22:54
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus