• Lépeltávolítás után

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdv! Sajnos egy hónapja körülbelül el kellett távolítani a lépemet egy baleset miatt, utána olvastam hogy bizonyos szerveim átveszik a lép funkcióit de a különböző fertőzéseket jobban elkaphatom. Az lenne a kérdésem hogy mégis milyen módszerekkel tudnám minimalizálni ennek a kockázatát mert erről elfelejtettem megkérdezni az orvosomat. Szeretném minél inkább kivédeni hogy sajnos elvesztettem ezt a szervemet. Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Boros Miklós válasza a lépeltávolítás témában

        Tisztelt Kérdező! A tokkal rendelkező baktériumok elleni védekezőképesség csökken a lép hiányában. Keresse fel háziorvosát, hiszen ezek ellen van védőoltás, amit meg is kell kapni a műtét után.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. november 18., 13:34; Megválaszolva: 2011. november 21., 16:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: