• Nyombélfekély

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T. Doktornő/Doktor úr! A következő kérdésre szeretnék választ kapni. November óta fennálló problémával januárban mentem el a belgyógyászatra, ahol gyomortükrözés során már gyógyuló félben lévő nyombélfekélyt diagnosztizáltak nálam. Azóta (6 hete) gyomorsav ellenálló tablettát szedek, azonban igen lassú a gyógyulás, még érzem, hogy nem gyógyult meg teljesen. Szeretném megtudni, hogy normális-e ez a lassú folyamat, vagy vissza kellene mennem az orvoshoz? Fájdalmat nem érzek, csak érzem hogy "Van ott valami", azonban nem szeretnék még egy tükrözésen átesni. Válaszát előre is köszönöm: Marianna

        Dr. Plósz János válasza a nyombélfekély témában

        Megfelelő terápia mellett a fekélynek 2-3 hét alatt meg kell gyógyulnia (főleg ha már a vizsgálat idejében is gyógyulófélben volt). Későbbiekben a savcsökkentő gyógyszer legalább 2 hetes kihagyása után érdemes egy helicobacter-kilégzési tesztet is csináltatni (pozitív esetben eradikációs kezelést végezni, hogy a fekély ne is alakuljon ki ismét).


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. március 03., 11:26; Megválaszolva: 2011. március 05., 17:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés