• Ájulás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Gyerekkorom óta küzdök azzal, hogy orvosnál, injekcióknál, vérvételnél, fogorvosnál, vagy ha csak az emberi testtel kapcsolatos panaszokról beszélnek elájulok. Most is fogorvoshoz készülök. Az iránt érdeklődőm, hogy az éber szedációs fogorvosi kezeléssel az ájulásom elkerülhető lenne? Nem szeretnék ismét elájulni. Valamint ez a fajta ájulás elmulhat valamikor? Nálunk a családban mindenki ilyen ájulós, de édesanyámnál a terhesség alatt elmúlott. Várom válaszát. Köszönettel

        Dr. Veress Dóra válasza a ájulás, orvosi környezet témában

        Kedves Kérdező! Az ájulása pszichés eredetűnek tűnik, így ha ébren és tudatánál van, akkor nagy valószínűséggel el fog ájulni ismételten a fogorvosi kezelés alatt. Nyugtatók, szorongásoldók bevétele esetleg megakadályozhatja a rosszullétet. Az ovosi környezetben való rosszullét, illetve az ennek hátterében álló szorongás tanult magatartásforma. Ön az édesanyjától látta és tanulta meg, hogy "kell" ilyen helyen viselkedni. A tünetek elmúlhatnak valamilyen erősebb pszichológiai igénybevételre, de ki is újulhatnak. A legjobb az lenne, ha felkeresne egy pszicholgust, aki segíteni tudna a problámás viselkedésminta kiigazításában.


        Kérdés: 2011. szeptember 24., 13:29; Megválaszolva: 2011. szeptember 27., 01:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben: