begyógyszerezés

Tisztelt Doktornő! Egy elég kényes kérdéssel fordulok Önhöz, név nélkül. Van egy kedves ismerősöm, akinek magánéleti problémái vannak, 3-4 hónapja. Emiatt én is látom rajta, hogy ez nagyban kihat a hétköznapjaira, az életére, és a másokkal való viszonyára is. A minap azonban egy társasággal voltunk, és ő eltűnt 1, 5-2 órára. Sehol nem találtuk, majd előbukkant, állni sem tudott a lábán, és eszméletét vesztette. Nagyon megijedtünk, de azt hittük, hogy leitta magát (mert máskor is volt már ilyen) . Folyamatosan mértük a vérnyomását, de alkohol szaga nem volt. Beszélni, állni, ülni sem tudott. Szerencsére reggelre kialudta magát, de másnap üres gyógyszeres dobozokat találtunk a szemetesben. 3 féle gyógyszer volt: vízhajtó, értágító, és altató. Nem tudni, mennyit vett be sajnos. Szeretném megkérdezni, hogy milyen következményei lehettek volna? Illetve mit tudunk tenni, hogy többet ne forduljon elő, vagy ha előfordul, mi a teendőnk? Előre is köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Veress Dóra válasza begyógyszerezés, öngyilkosság témában

Kedves Kérdező!

A gyógyszerek pontos ismerete nélkül nehéz megmondani, hogy milyen tünetekkel és következményekkel járhatott volna a gyógyszerek beszedése, de a legrosszabb a szívritmuszavar és a légzésleállás lehetett volna. Éppen ezért minden ilyen esetben mentőt kell hívni, akik megteszik a szükséges lépéseket (pl. gyomormosás) . Legközelebb ne vállalják magukra az ellátás felelősségét!

Ha az ismerőse öngyilkossági szándékból vette be a gyógyszert, vagy akár csak öngyilkossági gondolatokat fogalmaz meg, akkor rá kell venni, hogy kérjen segítséget a pszichiátrián. A magánéleti problémák miatt Ö valószínűleg most ezt élete legnehezebb és legreménytelenebb időszakának érzi, de ezekre a problémákra nem a gyógyszerszedés a megoldás! Forduljon/forduljanak orvoshoz vagy pszichológushoz segítségért!

Kérdés: 2011. március 11., 11:29; Megválaszolva: 2011. március 15., 16:36
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Depresszió, vagy más is?
2000-ben elveszítettem az épesapámat, aki születésem óta a számomra legtöbbet jelentő ember volt. Szívinfarktust kaptam halálakor, majd azóta is...
15 éves gyermek idegrohamjai
Rexetin emelés
Frontin elhagyása
Rexetin álmosság