Hirtelen hangulatváltozás?

Jó napot! Én egy 20 éves tanuló vagyok! Kapcsolatban vagyok 21 éves barátnőmmel már több mint fél éve! A barátnőmnek nagyon hirtelen hangulatváltozásai vannak! Egyik pillanatról a másikra. Ilyenkor ideges, nem foglalkozik senkivel és semmivel és a hasát fájlalja! (a gyomrát) Hosszú órákig nem is szól hozzám, csak ha kérdezem válaszol. Amúgy más napokon boldogok vagyunk, szeretjük egymást... csak van egy hónapban pár ilyen napja! Ennek mi az oka? Ilyenkor nekem mi a teendőm? Mivel lenne neki jobb? Mit csináljak? Kérem mi előbbi válaszát, mert úgy érzem ilyenkor valamit tennem kell! Előre is köszönöm! Tisztelettel: Máté

Dr. Diószegi Judit válasza hangulatváltozás témában

Kedves Máté!

Ha a leírt hangulatváltozások a menstruáció előtti hétben jelentkeznek, akkor lehet a hormonális eltérések magyarázzák. Egyébként okozhatja sok stressz, szorongás, esetleg hangulatzavar. Meg kellene beszélniük egyéb, nyugodt hangulatban, hogy ha bármelyiküknek problémája, rossz kedve van, akkor a másik fél mit vár el, mit tegyen, miben segítsen. De a gyakori hasi problémák hátterét ki kellene vizsgáltatni háziorvos által.

Kérdés: 2010. augusztus 26., 21:15; Megválaszolva: 2010. augusztus 27., 14:42

Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek

Komoly pszihés probléma.
Gyógyszerkölcsönhatás
Pánikbetegség vagy valami más?
Antipszihotikumról
Személyiségzavar