Alvászavar műtét után

T. Címzett! Kisfiam augusztus elején mandulaműtéten esett át. A műtétet követően minden rendben volt, viszont nyugtalanul aludt. A műtétet követő ötödik naptól azonban rémálmai vannak, minden éjjel felriad, csurom víz, sír és nagyon nehezen lehet megnyugtatni. Elmondása alaoján felűlről látja magát ahogy műtik, de ő érzi a fájdalmat. Ezt minden éjjel újraálmodja, de ezen kívül mindent összeálmodik. Lehet ennek köze ahhoz hogy őt altatták? Ha nem akkor mi okozhatja? Köszönöm Bucsuné

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Diószegi Judit válasza a rémálom témában

Kedves Levélíró! A műtéttel kapcsolatos negatív élmények: kellemetlen vizsgálatok, véna szúrások, a fájdalom illetve mindezek ismétlődésétől való félelem okozhat szorongást és rossz álmokat. Az is lehet, hogy a kórházban másoktól hallott egyéb rossz dolgokat kisfia, amitől szintén félhet. Próbáljanak meg minden átbeszélni, hogy tart-e valamitől, vannak-e félelmei, ezeket pedig megnyugtatóan, részletesen el kellene oszlatni. Ha ez mégsem sikerül és a rossz álmok tovább is jelentkeznek, akkor keressenek fel gyermekpszichológust.

Kérdés: 2010. augusztus 22., 11:18; Megválaszolva: 2010. augusztus 24., 19:11
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Mi lehet velem
pszcihiátria intézet
Mi okozhatja?
Idegrendszer erősítés
Brintellix mellékhatás