• Mi történik velem elalvás előtt?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tiszelt Doktornő! Furcsa dolog történt velem, és a segítségét kérném. Nagyon ritkán (kb félévente 1x)történik, hogy elalvás előtt félálomba merülök, észlelem, hogy mi történik ,ugyanakkor már látom az álomképeket egyidőben. Eddig nem is különös, de egyszer csak elkezd sipolni a fülem ill. a hangok eltompulnak, és egy fura érzésem támad mintha valami be akarna szippantani, és érzem is a nyomást a fejemben, közben szabadesés érzetem van. Mikor régebben ilyen volt, nem engedtem ennek az érzésnek és sikoltva riadtam fel, mert még tudtam kontrolláni magam, de tegnap este hagytam, és rámjött egy erőteljes remegőgörcs. Alig tudtam abbahagyni csak másodpercek után sikerült felébresztenem magam. Nagyon megijedtem. Mostanában elég kimerült vagyok. Arra gondoltam, hogy nagyon éberen élem meg az álomba merülést, de akkor miért érzem azt a furcsa dolgot, és miért jön rám a remegőroham? Kérem segítsen! Előre is köszönöm!

        Dr. Diószegi Judit válasza a pszichés probléma témában

        Kedves Levélíró! Egészséges embereken is előfordul az ún. „hipnagóg hallucináció” és "alvási paralízis" azaz bénultság,mely az alvás-ébrenlét határán jelenik meg. Lehetséges, hogy erről van szó. A remegés lehet pánikroham tünete is, de nem tudom kizárni az esetleges epilepszia lehetőségét sem. Jelentkezzen háziorvosánál, aki tovább tudja küldeni a megfelelő szakorvosi vizsgálatokra.


        Dr. Diószegi Judit
        pszichiáter

        Dr. Diószegi Judit
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. július 29., 16:25; Megválaszolva: 2010. augusztus 01., 16:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: