• Paroxat csökentése

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jó napot! 1 év 5 honapja szedem a paroxátot és egy hete már csak minden másokik nap egy felet, és azota ugy érzem megvonási tüneteim vannak.ez természetes? Meddig tart ez a megvonási tünet?

        WEBBeteg szakértő válasza a antidepresszáns témában

        Kedves Levélíró!

        A Paroxat kezelés abbahagyásakor előfordulhatnak a megvonási tünetek (főleg hirtelen megszakításkor), a  tünetek kockázatát számos tényező befolyásolja, köztük a kezelés időtartama és az adag nagysága, valamint a dóziscsökkentés üteme. Általában a kezelés felfüggesztésének első hetében jelentkeznek, maguktól megszűnnek 2 héten belül, bár néhány esetben elhúzódhatnak (2-3 hónapig vagy még tovább). Amennyiben igen kellemetlenek a panaszok, akkor mérlegelendő akár a korábbi dózisra való visszatérés és ezután a kezelőorvos koordinálja a csökkentés ütemét.

        Egyebekben 5 hónap után még nem érdemes a dózist csökkenteni. Szorongásos kórképekben a kezelés időtartama 12-24 hónap, depresszió esetén pedig a teljes tünetmentesség után még 6-7 hónapig szükséges az antidepresszáns terápia folytatása a visszaesés kivédésa miatt.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2010-03-18 17:07:51; Megválaszolva: 2010. március 18., 17:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben: