Szédüléses panasz

Tisztelt Doktor Nő! Kérdésem a következő lenne 18 éves korom óta pánikbeteg vagyok viszont 23 éves koromtól Elkezdődött egy szédülés ami állandósult most 34 éves vagyok és egyre rosszabb Ez az állapot... jelenleg már vezetni sem tudok a létező összes kivizsgálást végigjártam ez idő alatt ...a szédülések jellege egy bizonytalanság érzés mintha állandóan másnaposság gyötörnek és helyzet változtatásra sokkal intenzívebb például mozgó járművön nehezen tudok utazni viszont fül orr gégészeten már vizsgálták a fülemet vizsgálták a szédülés eredetét és nem belsőfül eredetű neurológián és több helyen is azt mondták hogy valószínűleg szorongásos zavar lehet és az lenne a kérdésem hogy valóban okozhat a depresszió és a pánikbetegség ilyen állandó szédülést és ami a leges legrosszabb hogy folyamatos fáradtság kínoz állandóan aludnék menstruációm az nincs vagy csak nagyon ritkán ezért hormon szakértőhöz is fordultam de szerintük rendben van minden de ez irányba tovább kutatok ....a covid fertőzés után felerősödtek a tüneteim ennek már másfél éve viszont a szédülésem utána vált erőteljessé... már most autó sem tudok vezetni és a mindennapos feladataimat is nehezen látom el pszichiaternél jártam aki Frontint adott mert a hangulatjavító sajnos nem segítettek És mivel éjszaka nem tudok aludni ezért kellett a Frontin... amikor erősebben tör rám a szédülés akkor hirtelen hideggé válnak a végtagjaim... szorongok sokmindentől főleg a betegségektől Hipochonder vagyok és természetesen félek attól hogy meghalok egy betegségben amit nem fedeznek fel nálam. Egy nagyon szép nyaralásra készülök ahová repülőn kell utazni És attól félek hogy a szédülés minden tönkretesz. Kérem segítsen doktornő iránymutatást adni hogy milyen irányba induljak el mert már nagyon sok orvosnál jártam Nagyon szépen köszönöm.

Dr. Pálvölgyi Rita válasza szédülés témában

Tisztelt Kérdező,

A pánikbetegség egyik típusának lehet tünete az állandó szédülés. A Poszt-Covid sy. szintén járhat szédüléssel. Ezen kívül nyaki gerinc probléma is állhat a háttérben. Úgyhogy a további vizsgálatok mindenképpen indokoltak.

Felhívnám még a figyelmét egy szédüléssel járó elváltozásra. BPV-ként rövidítjük / benignus paroxismalis vertigo/. Jóindulatú, rohamokban jelentkező szédülés. Speciális tornával teljes gyógyulás érhető el. / YouTube-on talál ilyen tornát.

Egyébként, - ha pániktünetet feltételezünk, - érdemes tovább kísérletezni az antidepresszánsokkal. Előbb-utóbb biztosan találnak megfelelőt.

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2022. március 22., 19:25; Megválaszolva: 2022. március 22., 21:34
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Szédülés, egyensúlyvesztés
Szédülés, ájulásérzet
Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! A következőben kérném segítségét. Iszonyatosan el vagyok keseredve. Pár hónapja kezdődött egy vírusos...
Szédülés, mitől?
Tisztelt Doktorúr/Doktornő! Édesapámnak tavaly augusztus óta szédüléses panaszai vannak. Járáskor egyensúlybizonytalanságot érez, majdnem...
Gyógyszer elhagyás!
Kedves Doktornő! Azzal a problémámmal fordulok önhöz, hogy szeretnék segítséget kérni, hogy milyen módon lehetséges a clonazepam nevű gyógyszer...
szedules
Szeptemberben kezdődött eggyik délután hogy el kezdtem érezni mintha valami miatt nem lennék egyensúlyban. Kívülről nem látszott de napi 24órában...