Terhesség Citapram

Kedves Doktornő! 41 éves leszek. Három gyermekem van.Több mint 10 éve szedek pánikbetegségre Citapram tablettát. A gyógyszer mellett teljesen tünetmentes vagyok sportolok dolgozom. Elhagyni próbáltam de sajnos visszajöttek a tüneteim.Jelenleg 20 mg-ot szedek de 10 mg-mal is jól működöm. Szeretnénk még egy babát aminek nőgyógyászatilag semmi akadálya. A többi gyermekemnél nem szedtem várandóság alatt a gyógyszert akkor még nem volt rá szükségem..nagyon tanácstalanok vagyunk hogy így be merjük e vállalni miket okozhat a magzatnál a gyógyszer...nyugtatót sosem és most sem szedek egy felet sem. Ön mit tanácsolna?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pálvölgyi Rita válasza gyógyszerszedés terhesség során témában

Tisztelt Kérdező,

A terhesség alatti antidepresszáns szedését mindig egyedi mérlegelés alapján kell eldönteni. Ezért azt tanácsolnám, hogy pszichiáterével beszélje át a kérdést.

Küldök egy cikket ezzel kapcsolatban, ami az általános állásfoglalást, szakmai protokollt írja le.:

https: //harmoniamuhely.hu/psziches-zavarok-kezelese-a-terhesseg-es-a-szoptatas-soran/

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2020. október 15., 10:56; Megválaszolva: 2020. október 16., 16:16
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Diagnózis felülbírálat
Pánikbetegség
Krónikus Fáradtság
Rexetin mellékhatása
álmatlanság