• Accidentális konvulzió, jogosítvány

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Érdeklődni szeretnék, hogy egyszeri provokált, alkoholmegvonás okozta GM roham milyen hatással lehet a már meglévő jogosítványra? 1/2018 (1.12.) EMMI rendelet alapján a megújítást befolyásolja, de a meglévőt is bevonják?

        Dr. Pálvölgyi Rita válasza a gépjármű vezetői alkalmasság témában

        Tisztelt Kérdező, Az alkalmassági vizsgálat során háziorvosa kérdéseket tesz fel az egészségi állapotára vonatkozóan. Ebben kell nyilatkoznia, ha valamely betegsége van, ami további vizsgálatokat indokolhat. Ha meglévő jogosítvány mellett állapotában rosszabbodás áll be, - és egy egyszeri GM roham is ennek tekinthető, - ön köteles ezt jelezni a háziorvosa felé, aki a betegség jellegétől függően rendel el további vizsgálatokat. A háziorvos kezdeményezheti a jogosítványra vonatkozó felülvizsgálatot a zárójelentés alapján. Üdvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita


        Kérdés: 2020. április 29., 18:20; Megválaszolva: 2020. április 29., 21:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: