• Seduxen elhagyása

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! 36 éves vagyok, kb. 17 éves korom óta szedek Seduxent. Rokontól „kölcsönöztem”, most háziorvos írja. Kezdetben csak alkalomszerűen, vizsgák stb. előtt, mikor dolgozni kezdtem egyre rendszeresebben: először alváshoz felet, majd fokozatosan egyre többet, jelenleg több mint 2 éve napi 2 szemet, vagyis 10 mg-ot. Nagyon ritkán veszek be többet, nagyon vigyázok hogy a rendszeres fogyasztás ennél feljebb már ne menjen, azt hiszem ez se számít túl nagy dózisnak. Eleinte semmit se tudtam erről a gyógyszerről, de most már rengeteget olvastam a benzodiazepinekről és a diazepamról, mivel szeretnék megszabadulni tőle. Az a gondom, hogy fogalmam sincs, ennyi idő után van-e még bármilyen hatása rám. Alapvetően szorongó alkat vagyok, pszichiáter generalizált szorongást és szomatizációs zavart állapított meg, depressziós és pánikbeteg nem vagyok. Általában rosszul hat rám más emberek közelsége, zárt terek, a túl sok hang-és vizuális inger (pl. pláza), távolabb menni a megszokott környezetemtől, ill. lényegében minden helyzet amiből nem tudok azonnal kiszabadulni. Klasszikus esetben ilyenkor szédelgek, izzadok, ájulásérzés fog el stb. Emellett hajlamos vagyok hipochondriára, sokat szédülök, elég súlyos izomfájdalmaim vannak és állandóan fáradt vagyok – sok negatív orvosi vizsgálat után ezért is küldtek pszichiáterhez. Más kérdés, hogy a tüneteim egyre nagyobb részéről bizonyosodik be, hogy valós betegség is van a háttérben, illetve mivel a pszichiáter se tudta egyértelműen megállapítani mi a helyzet, 1 év után nem mentem többet. A lényeg, hogy se a Seduxent, se mást nem akarok szedni többé, mert van egy olyan gyanúm, hogy a fáradtságban és az ok nélküli szédülésben szerepe lehet. Lehetőleg mindig ugyanakkor, ugyanannyi gyógyszert veszek be, mégis minden napom más: egyszer simán lebonyolítok egy nagybevásárlást, másnap a bejáratig se jutok el. A szorongásom miatt elvileg csak idegen helyen lennének problémáim, de gyakran otthon, nyugalomban is szédülök, a munkahelyemen meg jól vagyok, vagy éppen fordítva. Próbáltam fokozott stresszhelyzetben plusz gyógyszert, egyszer mintha hatna, máskor nem. Szóval az lenne a kérdésem, milyen módszert javasolna a gyógyszer elhagyására? Elnézést a nagyon hosszú kérdésért, válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Pálvölgyi Rita válasza a Seduxen elhagyása témában

        Tisztelt Kérdező, Az elhagyást fokozatosan, néhány hét, akár hónap alatt javaslom. Azt kezdje felezni, amit könnyebben tud nélkülözni, majd tovább csökkentse felesével. Ha ez így nem menne, be lehet állítani antidepresszánst, ami csökkenti a szorongásokat és a testi tüneteket is. Azt azonban nem szoktuk 6 hónapnál rövidebb ideig szedni, és persze szakorvosi kontroll javasolt mellé. Üdvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita


        Kérdés: 2020. február 11., 15:35; Megválaszolva: 2020. február 11., 16:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        gyógyszerfélbahagyás skzizofrénia romlás
        Kedves Doktornő! Nem is tudom hogy fogalmazzak,nem vagyok jó a fogalmazasban, masfel eve kikoltoztem kulfodre, novemberben voltam utoljara itthon, akkor minden rendben volt velem, utana elkezdtem fuvet szivni minden nap,most hazajottem, es nem tudom...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Rákgyógyítás
        Így vesz részt a mesterséges intelligencia a kezelésben.
        Füstmentes jövő?
        Új - Távkonzultáció