Szorongás, pánik még mit tehetnék?

Üdv! 2,5 hónapja szedem a Rexetint 20 mg, szorongásra, egy egész tablettánál tartok már. Az elején kezdtem negyeddel egy hétig, majd féllel egy hétig, majd 3/4-ed. Járok orvoshoz is rendszeresen, és elkezdtem intenzíven (heti 4x5x) sportolni is, amit nagyon szeretek. Sok célom van az életben még. Viszont a rettegés, a derealizáció teljesen lehetetlenné teszi ezt. Azt gondolom 2,5 hónap alatt azért ennek hatnia kellett volna. Most 4 napja borzalmasan érzem magam, mintha az elmúlt pár hét munkája magammal a kukába esett volna. (bár menzesz hetem van lehet befolyásolja) , félek hogy végül tuti elmebajom lesz és menthetetlen leszek, a derealizácó pedig teljes félelemben tart, holott próbálok szembe menni vele, hogy ez csak félelem. Kérdésem, hogy indokolt a gyógyszerváltás, elmúlik ez valaha? ebből az állapotból lehet valami súlyos elmezavar? nekem nagyobb trauma nincs a háttérben, illetve bárhova elmegyek gond nélkül, társaságba is stb, inkább magától ettől az állapottól félek. Mindenféle vizsgálaton voltam már (hormon, vér, ekg) minden teljesen jó. Kérem minden kérdésemre válaszoljon.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pálvölgyi Rita válasza Szorongás, derealizáció témában

Tisztelt Kérdező,

2.5 hónap alatt valóban ki kellett már alakulni a Rexetin hatásának. A gyógyszeradag emelése és a gyógyszerváltás is felmerül. Emellett pszichoterápiás folyamat segítheti a szorongások hátterében álló lelki tartalmak feltárásában, illetve a szorongások leküzdésében.

Hogy mi állhat a szorongások hátterében, és ez mihez vezethet, erre nem tudok felelősen válaszolni. Annyit mindenképp írhatok, hogy a szorongásos betegségek döntő többsége nem jár elmezavarral. A pánikbetegségnek pedig része a " megőrüléstől" való félelem.

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2019. május 08., 09:19; Megválaszolva: 2019. május 12., 07:07
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Szorongás okozta gyomorpanasz?
Miért érzem rossznak magam és az...
Tisztelt doktornő/úr! 21 éves lány vagyok. Egy ideje foglalkoztat a kérdés, hogy miért becsülöm le ennyire magam és miért érzem rossznak az...
Depresszió
Kedves Doktornő! Nekem az a problémám, hogy refluxom és gasztritiszem van, ami már másodjára újult ki. Nem értem miért, hiszen szedtem kellő ideig...
Szorongásoldás
Jó napot! Pszichoterápiát folytatok pszichológusommal fél éve, azonban mivel nincs kiegészítve a kezelés semmilyen gyógyszerrel, (mert sok fajtát...
Hipochonder vagyok vagy pedig komoly...
Azzal a panasszal érkezem hogy rendszeresen van az hogy szédülök de csak akkor amikor semmit nem csinálok. De például mikor edzéseken vagyok akkor...