• Szorongás, pánik még mit tehetnék?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdv! 2,5 hónapja szedem a Rexetint 20 mg, szorongásra, egy egész tablettánál tartok már. Az elején kezdtem negyeddel egy hétig, majd féllel egy hétig, majd 3/4-ed. Járok orvoshoz is rendszeresen, és elkezdtem intenzíven (heti 4x5x) sportolni is, amit nagyon szeretek. Sok célom van az életben még. Viszont a rettegés, a derealizáció teljesen lehetetlenné teszi ezt. Azt gondolom 2,5 hónap alatt azért ennek hatnia kellett volna. Most 4 napja borzalmasan érzem magam, mintha az elmúlt pár hét munkája magammal a kukába esett volna. (bár menzesz hetem van lehet befolyásolja), félek hogy végül tuti elmebajom lesz és menthetetlen leszek, a derealizácó pedig teljes félelemben tart, holott próbálok szembe menni vele, hogy ez csak félelem. Kérdésem, hogy indokolt a gyógyszerváltás, elmúlik ez valaha? ebből az állapotból lehet valami súlyos elmezavar? nekem nagyobb trauma nincs a háttérben, illetve bárhova elmegyek gond nélkül, társaságba is stb, inkább magától ettől az állapottól félek. Mindenféle vizsgálaton voltam már (hormon, vér, ekg) minden teljesen jó. Kérem minden kérdésemre válaszoljon.

        Dr. Pálvölgyi Rita válasza a Szorongás, derealizáció témában

        Tisztelt Kérdező, 2.5 hónap alatt valóban ki kellett már alakulni a Rexetin hatásának. A gyógyszeradag emelése és a gyógyszerváltás is felmerül. Emellett pszichoterápiás folyamat segítheti a szorongások hátterében álló lelki tartalmak feltárásában, illetve a szorongások leküzdésében. Hogy mi állhat a szorongások hátterében, és ez mihez vezethet, erre nem tudok felelősen válaszolni. Annyit mindenképp írhatok, hogy a szorongásos betegségek döntő többsége nem jár elmezavarral. A pánikbetegségnek pedig része a " megőrüléstől" való félelem. Üdvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita


        Dr. Pálvölgyi Rita
        pszichiáter, pszichoterapeuta Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Pálvölgyi Rita

        Kérdés: 2019. május 08., 09:19; Megválaszolva: 2019. május 12., 07:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben: