Félelem

Tisztelt Dr.Úr/Dr. Nő. Szeretnék segítséget kérni, de nem is tudom hol kezdjem. Gyerek korom ota pánik beteg vagyok, most 25éves vagyok kissebb kihagyásokkal néha elmult néha vissza tért, féltem a betegségektöl mindig beképzeltem magamnak minden féle betegséget. Sajnos öszintén meg mondom nem szedtem rá gyogyszert, mert, amint irtam néha elmult néha vissza tért, volt, hogy ugy robbant ki, mint egy váratlan bomba, volt, hogy teljesen tünetmtes voltam. Sosem.tudtam a valodi okát, hogy mitöl van..viszont 2018 szeptemberében egyik nap sokat idegeskedtem és este mosogatás közben éreztem, hogy a gerincem mentél ilyen fura, mint mikor izgulunk és a hasunkban érzünk ilyen izgalmi állapotot én a gerincemen éreztem, meg mértem.a vérnyomásom és persze az ijedség miatt 169/99 volt, rohamokban tört rám a szorongás és pánikroham..leirhatatlan élmény, de, ami a gondolataimmal történt az még borzasztóbb..elkezdtem olyan dolgokom gondolkodni, hogy milessz ha egyszer egy olyan pillanatban, amikor vétlenek ok nélkül megölöm a családom, szüleim testvéreim és szeretteim. Ez annyira magával rántott, hogy azota minden féle iszonyatos rém képeket látok gondolatban, ártani akarok a.szeretteimnek...de persze sosem.tennék ilyet, de akkor is bennem van ez az érzés mert, amikor ezekre gondolok a félelem és rosszulét mellet valamiért ilyen furcsa igen én ezt akarom érzés is társul. A legnagyobb hiba, amit elkövettem, hogy elkezdtem neten olvasgatni minden féle dologrolés csak rontottam a helyzeten, mert, amikor a skizofréniát megláttam ijedten elkezdtem öndiagnosztikálni.., Amikor a hangok hallását megláttam elkezdtem magamban gondolatban beszélgetni és akkor ennyi is vol, azota is ezt csinálom és nem tudok leálni ezzel, néha van, hogy kontroláni tudom, de össze zavar teljesen lelkileg mert gondolatban bántok másokat, rossz dolgokrol, agressziv dolgokrol beszélek magamban, és néha miközben a szeretteimmel társalgom akkor is elöjön, és olyan dolgokra gondolok, hogy bántani akarom öket, rosszat akarok nekik. Előre is köszönöm!

Dr. Pálvölgyi Rita válasza kényszergondolatok témában

Tisztelt Kérdező, A fellépő, kényszeresen jelentkező, agresszív gondolatokat kényszergondolatnak nevezzük. A szorongásos betegségek csoportjába tartozik. Nem alakul ki belőle skizofrénia. A kényszergondolatok megmaradnak a gondolatok szintjén, nem fordulnak át cselekedetekbe. Persze kínzó szorongással járnak, és nagyon megterhelik a benne szenvedő életét. Ezért mindenképp azt javasolnám, hogy keresse fel egy kollégámat. Pszichoterápiával, - és gyógyszerrel is - oldható ez a betegség. Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2019. február 05.

Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek

Kényszerbeteg lennék? Hova forduljak...
Kb. 5 éve vettem észre magamon, hogy nagyon furcsa, ijesztõ, beteg, nem normális gondataim támadnak, amit én magam kreálok, régen volt, hogy eljátszottam...
Kényszerbeteg lehetek?
Nehéz erről beszélni, de vannak olyan dolgok, amiket más nem vesz észre, nem foglalkozik vele, viszont én annál inkább foglalkozok ezekkel a dolgokkal, így...
Miért reagálok dühvel, ha a múlt...
Tisztelt Doktornő! Már kisgyerekkorom óta egy visszatérő probléma gyötör. Mániákus módon időről-időre felidézem a múlt általában jelentéktelen (néha fontosabb)...
Zsarolom és büntetem magam
Tisztelt doktor úr/nő! Már hosszú ideje tartó, néha fel villanó rossz gondolataim vannak. Pl.: ha nem teszek meg valami akkor kigondolok valami rossz dolgot...
Szimpla elmezavar, depresszió vagy...
5 éve már, hogy a folyamatos stressz fejfajások idegrendszeri problémak miatt először fejfájásaim dr késöbb szorongásos-depresziv tüneteket fedeztem fel...
Mennyire károsak az antidepresszánsok?