• Félelem

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr.Úr/Dr.Nő. Szeretnék segítséget kérni, de nem is tudom hol kezdjem. Gyerek korom ota pánik beteg vagyok, most 25éves vagyok kissebb kihagyásokkal néha elmult néha vissza tért, féltem a betegségektöl mindig beképzeltem magamnak minden féle betegséget. Sajnos öszintén meg mondom nem szedtem rá gyogyszert, mert amint irtam néha elmult néha vissza tért, volt hogy ugy robbant ki mint egy váratlan bomba, volt hogy teljesen tünetmtes voltam. Sosem.tudtam a valodi okát hogy mitöl van..viszont 2018 szeptemberében egyik nap sokat idegeskedtem és este mosogatás közben éreztem hogy a gerincem mentél ilyen fura mint mikor izgulunk és a hasunkban érzünk ilyen izgalmi állapotot én a gerincemen éreztem, meg mértem.a vérnyomásom és persze az ijedség miatt 169/99 volt, rohamokban tört rám a szorongás és pánikroham..leirhatatlan élmény, de ami a gondolataimmal történt az még borzasztóbb..elkezdtem olyan dolgokom gondolkodni hogy milessz ha egyszer egy olyan pillanatban amikor vétlenek ok nélkül megölöm a családom, szüleim testvéreim és szeretteim. Ez annyira magával rántott hogy azota minden féle iszonyatos rém képeket látok gondolatban, ártani akarok a.szeretteimnek...de persze sosem.tennék ilyet de akkor is bennem van ez az érzés mert amikor ezekre gondolok a félelem és rosszulét mellet valamiért ilyen furcsa igen én ezt akarom érzés is társul. A legnagyobb hiba amit elkövettem hogy elkezdtem neten olvasgatni minden féle dologrolés csak rontottam a helyzeten, mert amikor a skizofréniát megláttam ijedten elkezdtem öndiagnosztikálni... Amikor a hangok hallását megláttam elkezdtem magamban gondolatban beszélgetni és akkor ennyi is vol, azota is ezt csinálom és nem tudok leálni ezzel, néha van hogy kontroláni tudom, de össze zavar teljesen lelkileg mert gondolatban bántok másokat, rossz dolgokrol, agressziv dolgokrol beszélek magamban, és néha miközben a szeretteimmel társalgom akkor is elöjön, és olyan dolgokra gondolok hogy bántani akarom öket, rosszat akarok nekik. Előre is köszönöm!

        Dr. Pálvölgyi Rita válasza a kényszergondolatok témában

        Tisztelt Kérdező, A fellépő, kényszeresen jelentkező, agresszív gondolatokat kényszergondolatnak nevezzük. A szorongásos betegségek csoportjába tartozik. Nem alakul ki belőle skizofrénia. A kényszergondolatok megmaradnak a gondolatok szintjén, nem fordulnak át cselekedetekbe. Persze kínzó szorongással járnak, és nagyon megterhelik a benne szenvedő életét. Ezért mindenképp azt javasolnám, hogy keresse fel egy kollégámat. Pszichoterápiával, - és gyógyszerrel is - oldható ez a betegség. Üdvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita


        Dr. Pálvölgyi Rita
        pszichiáter, pszichoterapeuta Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Pálvölgyi Rita

        Kérdés: 2019. január 23., 05:26; Megválaszolva: 2019. február 05., 10:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben: