• Kényszerbeteg lennék? Hova forduljak segítségért?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kb. 5 éve vettem észre magamon hogy nagyon furcsa, ijesztõ, beteg, nem normális gondataim támadnak, amit én magam kreálok, régen volt hogy eljátszottam ezekkel a gondolatokkal, de túlzottan nem foglalkoztam vele, csak annyit mondtam magamnak hogy ebbõl eleg, ez hülyeseg. Régen nagyon sūrūn meg kellett fékeznem a gondolataim. Útobbi idōbe szinte meg feledkeztem arrol hogy van nekem ez a furcsaságom, viszont múlthéten ismét rám tōrt egy gondolat. Anyukám napozott én meg fölötte álltam és az a gondolta tört rám hogy bele kell rugnom, amint megfogalmazodott bennem ez a gondolat azonnal mondtam magamnak hogy én hülye vagyok és fejezzem be. Szerencsere ennyivel le rendezem magamba, de attol még kiakasztó nagyon hogy ilyen és ehez hasonló gondolatok születnek a fejembe. Igazából nem érzem azt hogy befolyásolnának vagy hogy zavarnának az életbe ezek a gondolatok csak furcsálom és félek egy kicsit attól hogy komolyabb baj lenne velem.

        Dr. Pálvölgyi Rita válasza a kényszergondolatok témában

        Tisztelt Kérdező, Igen, ezek kényszergondolatok. A mértéke, gyakorisága, tartalma határozza meg, hogy érdemes-e felkeresnie egy kollégámat, vagy tudja kezelni, tud vele együttélni. A kényszergondolatokra az jellemző, hogy megmaradnak gondolatként, nem fordulnak át cselekedetbe. Attól persze még zavaró és szorongató lehet. Üdvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita


        Kérdés: 2020. augusztus 07., 14:36; Megválaszolva: 2020. augusztus 09., 11:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Bőrbetegségek a lábon
        Készülj fel a második hullámra!