Szorongás

Jó napot kívánok. Olyan problémám lenne hogy márciusba kórházba kerültem stroke gyanújával. Bal arc/kar/láb zsibbadással. Egy hetet voltam kórházban..minden vizsgálaton túl estem (mr..ct..stb) Kizárták..azt mondták idegi alapon történt. Azóta is többször jelentkezik a zsibbadás. Mára már eljutottam arra a szintre hogy nem merek menni senkihez látogatóba mert amint jön egy pici zsibbadás rögtön azt érzem vendégségben vagyok és "mi van ha megint teljesen lezsibbadok? ". Boltba se merek már lassan menni csak ha muszály. Nincs párom és nem is merek ismerkedni mert állandóan az jár a fejemben amint jön egy zsibbadás érzés.."hogy rosszul leszek". A háziorvosom azt mondta ezt pánik betegség és Frontint 0.25mg irt fel 3x1. Szedem rendszeresen a 3x1 de ha megyek valahova akkor indulás előtt fél órával pluszba beveszek egy 0.25mg frontint. Eljutottam már oda hogy napi szinten 4x1 frontint szedek 0.25mg és mégis nem tudok vendégségbe menni vagy boltba, csak ha muszály. Ismerkedni abszolút nem tudok. Lassan 3 hete multivitamint is szedek amiben a "b" vitaminokból elég sok van. Olyan kérdésem lenne hogy mitévő legyek hogy kitudjak mozdulni? Mitévő legyek hogy zsibbadásos érzések ne legyenek? Köszönöm.

Dr. Pálvölgyi Rita válasza szorongásos tünetek témában

Tisztelt Kérdező,

Azt javasolnám, - hogy pszichiáter kollégához kérjen beutalót a háziorvosához. Ha elhúzódnak ezek a szorongásos panaszok, és már ilyen fokú korlátozást okoznak a mindennapi életben, indokolt lehet egyéb gyógyszer, - antidepresszáns - beállítása. A Frontinhoz egy idő után hozzászokik a szervezet, azért is nem javasolható tartós szedése.

Üdvözlettel.

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2017. november 08., 13:37; Megválaszolva: 2017. november 09., 10:16
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Reggeli rosszullét
Tisztelt Doktornő! Olyan problémám van, hogy már hosszú ideje reggel nagyon nehezen kelek, remegek, émelygek, hasmenésem van, iszonyatosan izzad a...
Ez már skizofrénia?
Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr! Cikáznak a fejemben a gondolatok, szavak, mondatok/mondatrészek, amik egymással nincsenek összefüggésben. Egy káosz...
Pánikbetegség (? )
Tisztelt Dr. Pálvölgyi Rita! Olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy valószínűleg pánikbeteg vagyok. Február elejére kaptam időpontot...
Éjszakai félelmek
Kedves Doktornő! Úgy kb. másfél évvel ezelőtt kezdődtek a problémáim. Akkoriban késő hajnalig fent voltam, mert rossz gondolatok gyötörtek (5...
Szkizofrénia