Hangulat ingadozása

Tisztelt Doktornő! Már több hete tartó problémám van, egy számomra érthetetlen hangulatingadozás. Egyik pillanatban legszívesebben mindenkivel csak üvöltöznék, a másodikban még olyan dolgon is nevetek, ami igazából egyáltalán nem vicces, a harmadikban pedig mindenért sírva fakadnék. Még tavaly nyáron alakult ki nálam, hipochondria, ami miatt több hónapon át egyfolytában szorongtam, remegtem a félelemtől, de azt hiszem, hogy ebből már október-november tájékán kilábaltam. Ezzel a hangulatingadozással kezdődött majdnem minden napos feszítő, nyomó fej és nyakfájás, szemhély remegés, gyengeség. Néha pedig mint ha össze mosnám a szavakat beszéd és olvasás közben is. Most úgy érzem, megint kezd előjönni a hipochondriám, fogalmam sincs mit kéne tennem. Ön mit tanácsol? Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Pálvölgyi Rita válasza hangulati hullámzás témában

Tisztelt Kérdező,

Szerintem el kéne menni először egy neurológiai vizsgálatra. Ha minden lelete negatív, akkor pedig fel kéne keresni egy kollégámat, és segítségét kérni annak megállapításában, hogy mi lehet a tünetek hátterében, ill. terápiás segítséget kérni. / lehet hangulati- és szorongásos betegség is/.

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2016. január 19., 20:27; Megválaszolva: 2016. január 20., 17:08
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Érdeklődés egy betegséggel...
Komoly pszihés probléma.
Gyógyszerkölcsönhatás
Pánikbetegség vagy valami más?
Antipszihotikumról