Érzelmi kilengések

Kedves Doktor Nő! Azért fordulok önhöz, mert nem tudom mit tegyek. Utóbbi más fél év során többször voltak hangulatingadozásaim, de többnyire tudtam kezelni. Tavaly januárban az alkohol segített oldani a szorongást és a levertséget. Nem drasztikus módon szerencsére.. Olyan érzés kapott el mintha nem számítanék senki, munkahelyemen is így voltam.. Szerencsére a munkámra nem ment rá, aztán sikerült az alkoholt elengedni és a sport nyújtott mankót. Nyáron jött a koncentráció vesztés, nem tudtam a feladatomat ellátni, mit ahogy tettem eddig. Sajnos a szezon miatt sportolni sem jutottam el annyiszor.Többször képes voltam majdnem elsírni magamat random, és csak egyedül akartam lenni. És ez kísért tovább folyamatosan. Nem beszéltem senkinek róla, mert féltem elmesélni bárkinek is, és inkább csak elfojtottam magamban. És október környéken újra felszínre jött, és napokig nem tudtam vele mit kezdeni, valamennyire mérséklődött de nyomasztó érzés megmaradt.Novembet közepe után egyre rosszabb lett és ott tartottam hogy a karácsonyozás helyett inkább egyedül szeretnék lenni. Nehezemre esett a családdal mosolyogni és úgy tenni mintha nem lenne gond. Vissza jöttem az albérletbe és ahogy becsuktam az ajtót elkezdtem sírni, nem tudtam abba hagyni nem tudtam okot találni rá egész nap csak sírtam. Az év maradék pár napjában nehezemre is esett bemenni dolgozni.. mikor bent voltam a társaság miatt nem figyeltem rá. Azóta kicsit változott néha jobbra majd rosszabbra az érzéseim. Sokszor a lakótárasammal sem beszéltem, hanem azonnal mentem a szobámba miután haza jöttem és csak sorozatot néztem. Zene hallgatás közben is sokszor elöntenek az érzések. Eddig sosem volt jó kétszer ugyanaz a megoldás . Azt szoktam érdekesnek tartani, mikor a munkámat végeztem hatalmas nagy mosollyal és mintha semmi gondom nem lenne. Köszönöm szépen a segítséget!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pálvölgyi Rita válasza hangulati hullámzás témában

Tisztelt Kérdező,

Úgy tűnik nekem, hogy a panaszai eléggé egybe csengenek a COVID járvánnyal, illetve az azzal járó megszorításokkal, jövőképünk változásával.

Ebben a nehéz helyzetben különösen fontos, hogy ébren tudjuk tartani szociális kapcsolatainkat, illetve örömteli tevékenységekre próbáljunk fókuszálni. Persze tudom, hogy ez mindenkinek más.

Ha úgy érzi, hogy nem tud úrrá lenni a hangulati hullámzásokon, érdemes felkeresni egy kollégámat, és személyesen, - vagy skype-on - kérni segítséget.

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2021. január 20., 23:42; Megválaszolva: 2021. január 23., 20:26
Kérdések és válaszok: Depresszió
Meddig tart a mirtazapin elvonási...
Hogyan kezeljük?
A kiüresedésem gyógyítható?
Depresszió