Úgy érzem minden alkalommal kicsit meghalok

Napjába többször "epizódok" jönnek rám. Remeg a kezem fáj a szívem nem kapok levegőt mintha egyszerre lenne szívrohamom és fulladnék meg illetve kényszeres sírás jön rám indok nélkül.Nyelni nagyon nehezen tudok pedig szomjazom. Egyszerre van melegem (majd meg sülök és izzadok) közbe vacogok mert fázom. Fáj a bal lapockám és a nyakam. Aztán ha elmúlik akkor képes vagyok akár állva elaludni bármilyen helyzetben. Sokat szoktam mostanában szédülni és van amikor arra kelek hogy egy ilyen "epizód" közepén vagyok.

Dr. Pálvölgyi Rita válasza szorongásos rohamok témában

Tisztelt Kérdező,

Nekem a leírás alapján szorongásos jellegűnek, pánikrohamoknak tűnnek a rosszullétei. Ez azonban nem jelenti azt, hogy nem volna indokolt egy belgyógyászati kivizsgálás, melyet a háziorvosa kezdeményezhet. Ha negatívak az eredményei, az tovább erősíti a lelki eredetet. Ez esetben hasznos volna lekeresni egy pszichoterápiás jártasságú kollégámat.

Üdvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2016. január 14., 18:45 ;Megválaszolva: 2016. január 15., 16:54
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Pánikbetegség vagy valami más?
Antipszihotikumról
Személyiségzavar
Mit tegyek, ha beleszerettem az...
szkizotipiás rendellenesség