Gyógyszerek és alkohol

Tisztelt Doktor Nő! A problémám a következő lenne: a Férjem 4 éve bizonyos időközönként pszichiáterhez jár, folyamatosan gyógyszereket szed, mégpedig a következőket: Rivotril, Depakine Chrono, Tiager, Aneptinex. Hétvégenként ezekre a gyógyszerekre nem kis mennyiségű alkoholt fogyaszt, és sajnos mostanában észrevettem, h. teljesen kifordul önmagából, agresszív lesz, és nem emlékszik másnap semmire, s ez nagyon negatívan hat a kapcsolatunkra is. Elmondása szerint a doktor nő, akihez jár, azt mondta, h. ezekre a gyógyszerekre 1-2 pohár sört v. bort lehet inni, attól nem lesz baja. A Férjem sajnos egy-két pohárnál nem tud megállni alkalmanként, és töményet is iszik olykor. Aggódom, h. hosszútávon ezzel saját magát is tönkreteszi, illetve minket is, a környezetét – két kisgyermekünk van. Kérem, Kedves Doktor Nő, írja le véleményét, h. a fent említett gyógyszerekre egyáltalán lehet-e inni alkoholt akár 1-2 pohárral is. Nagyon köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pálvölgyi Rita válasza gyógyszerek és alkohol kölcsönhatása témában

Tisztelt Kérdező,

Ezekre a gyógyszerekre nem tanácsos inni. Gyorsabban és súlyosabban érvényesül az alkohol hatása, hamarabb alakul ki tudatzavart állapot. Talán érdemes volna elmennie a férjével a kezelőorvosához, - ha ezzel ők is egyet értenek, - és közösen beszélni erről a problémáról.

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2015. szeptember 14., 13:54; Megválaszolva: 2015. szeptember 15., 12:27
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Rexetin álmosság
Gyogyszer mellekhatas
Ez is csak egy kényszergondolat?
Mi lehet a bajom??? Félek