• Köszönet

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Köszönöm válaszát, de lenne még kérdésem. Az Ön válaszára elgondolkodtam és valóban mióta szedem a nootropilt azóta vannak a szédüléseim, szorongásaim , félelmeim.A nootropilt a szemem előtt cikázó pontokra kaptam 6 éve. Most az lenne a kérdésem, hogyha abbahagyom a gyógy szert akkor lassan álljak le a sanaxról is . A bilobilt ön szerint van-e értelme kipróbálnom?Ön szerint ha abbahagyom a gyógyszert akkor a szorongásom is megszünhet. Most nagyon örülök,mert lehet nincs is pszihés bajom csak a gyógyszer váltotta ki ezt nálam.Köszönöm a segítségét.

        WEBBeteg szakértő válasza a szédülés, szorongás témában

        Tisztelt Kérdező!

        A Nootropilt biztosan okkal írták fel, így elhagyása előtt érdemes konzultálni azzal a kezelőorvossal, aki ezt 6 éven felírta Önnek.
        A Xanax feszültségoldó, és több év ebből bizony hosszú idő, hozzászokás és a szedésének a pszichés megszokása ennyi idő alatt egyaránt kialakul, így elhagyni csak nagyon lassan, fokozatosan lehet. Az adagot felezve, negyedelve csökkentse, és csökkentési lépésenként tartson szünetet. Ha a csökkentés során panaszokat tapasztal, konzultáljon személyesen pszichiáter szakorvossal.
        Nem zárható ki, hogy a Nootropil maga az ok, de az sem, hogy az Ön esetében a Nootropil inkább csak fokozta az egyébként is meglévő szorongást. Utóbbi esetben valamennyi dózisban szükséges lehet szorongásoldó, legfeljebb kevesebb, mint Nootropil mellett.

        A Bilobil, illetve maga a ginkgo biloba egy manapság meglehetősen népszerű növényi készítmény. Messze nem csodaszer, de lehet hasznos kiegészítő, így lebeszélni nem akarom róla. Javaslom viszont, hogy csak akkor kezdje el a szedését, amikor a Nootropil - Xanax kérdést lezárta. Nootropil szedése mellett ha lehet, ne szedjen Bilobilt, bár nem azonos hatásmechanizmusúak, de ne vigye túlzásba ezt a jellegű terápiát.

        Jó egészséget kívánva:

         Dr. Dinya Zoltán pszichiáter


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-08-03 13:14:18; Megválaszolva: 2011. augusztus 03., 11:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés