Lehet-e valaki vallási fanatikus

A fiam 40 éves.Egy gyülekezet tagja 10 éve, azóta cölibátusban él (előírás) . Azelőtt komolyan drogozott, gyógyszerezett, ivott és ami ezzel jár.Egyre jobban elhatalmasodik rajta a vallási fanatizmus.Örültem a gyülekezetnek, (én is megtértem ott) . Arról nem is beszélve, hogy megmenekült a fentiektől. Az utóbbi 1-2 évben azonban lassan megváltozott.Én betegségem miatt nem tudok már Istentiszteletre járni (ez bűn a szemében) . A fiammal nem lehet semmi másról beszélni.Nincs pardon, nincs bocsánat senkinek. Mintha megszűnt volna a világ körülötte, egy beszűkült világban él.Egy Isten által mutatott világban szerinte.De az Úr nem ezt kívánja.Téveszmékkel küzd a lányokkal kapcsolatban is. Most arra készül, hogy a családjától (elváltunk 30 éve) megváljon, mert "gátoljuk az előmenetelét a Gyülekezetben".Engem a minap megtagadott, megszakított velem minden kapcsolatot a továbbiakra nézve.Van még az édesapja, és a testvére.Ennyi a családunk.Nem hinném, hogy én lennék a "mintaanya", de az életében mindig ott álltam mellette, mindig számíthatott rám, és tisztában van vele a történtek után is, hogy ez soha nem változik.Ő nekem egy ajándék marad mindörökké. Szeretném tudni, vajon a sok év drog, gyógyszerek, italozás, a kényszerű cölibátus elvezet-e ide? Ami engem illet, elfogadtam, tiszteletben tartom a döntését. Mást nem is tehetek, de nem is akarok.Joga van megtagadni az anyját mindenkinek.Várom megtisztelő válaszát.Segíthetek a fiamon?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pálvölgyi Rita válasza vallási fanatizmus témában

Tisztelt Kérdező,

Sajnos megtörténik nem egyszer, hogy a vallásos elköteleződés ilyen szélsőséges mértéket ölt. Az Ön által felsorolt előzmények áttételesen hatással lehetnek erre. Én azonban inkább azt tapasztalom, mintha egyre inkább bezárulna a világa, elvesztené az érdeklődését a külvilág, - ezzel együtt a családja - felé. Természetesen nem lehet kényszeríteni az álláspontja megváltoztatására, de - én úgy gondolom, - természetesnek tekinteni és elfogadni sem lehet. Arra nem gondolt, hogy esetleg a gyülekezeti elöljárók, hitbeli társak bevonásával próbáljon változtatni ezen a helyzeten? Másrészt fontos, - ahogy olvasom, ez az Ön esetében adott, - hogy elfogadóan várja fia álláspontjának a megváltozását, és ismételt nyitását a család felé.

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2015. február 18., 16:32; Megválaszolva: 2015. február 18., 21:04
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Szerotonin szint extrém magas
Diagnózis felülbírálat
Pánikbetegség
Krónikus Fáradtság