cipralexről leszokás

Tisztelt Doktornő! Segítségét kérem abban, hogy miként tudnék leszokni a Cipralexről. Majdnem egy éve szedem, az orvos, aki felírta, azt mondta, lehet hogy évekig kell szednem. Pedig panaszmentes vagyok. Ráadásul azt vettem észre, hogy "butít" ez a gyógyszer. Amióta huzamosabb ideje szedem, elfelejtek dolgokat, illetve nem azt mondom néha, amit akarok. Ez ijesztő! A Úgy tudom, az agyban a szerotonin- szintet szabályozza ez a gyógyszer. Pánikbetegségre kaptam egyébként, nem depresszióra. 10 mg-ot szedek naponta. Ha már nincsen panaszom, miért kell szednem, hogyan tudok fokozatosan leszokni róla, mennyit hagyjak el belőle és milyen átmenettel? Ezekre a kérdésekre nem is hajlandó válaszolni az orvosom. Ha az agyban lévő folyamatokat befolyásolja, módosítja ez a gyógyszer, akkor vajon mire képes még, amiről nem tudok? Válaszát előre is köszöni: Kismókus

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pálvölgyi Rita válasza antidepresszáns leépítés témában

Tisztelt Kérdező,

Az én álláspontom az, hogy tünetmentesség esetén meg lehet próbálni elhagyni az antidepresszánst. Fél tablettára csökkentve néhány hétig érdemes megfigyelni, hogy történik-e változás. Ha továbbra is jól van, akkor negyedelni lehet a gyógyszert, vagy akár el is hagyni. Ha megjelennek, akkor az elhagyást követően 3-4 hét elteltével szoktak fellépni a szorongásos tünetek. De van úgy, hogy teljesen elmaradnak, vagy csak enyhébb, gyógyszer nélkül is kezelhető mértékben lépnek fel ismét.

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2015. február 15., 17:43; Megválaszolva: 2015. február 18., 20:52
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Szerotonin szint extrém magas
Diagnózis felülbírálat
Pánikbetegség
Krónikus Fáradtság