Gyógyszer váltás

Kedves Doktornő! Antideprenszáns elhagyását segítő gyógyszerek felől kérnék javavallatot. Próbáltam rivotrilt igaz csak 0,25, de nem volt jó rosszúl lettem. Frisiumot, már régóta szedek, 20 mg, este.de ez gyenge a napközbeni kellemetlenségek leküzdésére. Tehát egyik sem az igazi, sem a klobazám, sem a rivo. Létezik- e olyan hatóanyag, ami modernebb, fejlesztésű, s kimondottan szorongás oldó, relaxáns, nyugtató, hatású, s nem utolsó sorban tudok tőle aludni, mely hosszú felezésű idővel rendelkező gyógyszer, ami segít áthidalni ezt az időszakot? Akkár drágább gyógyszer ez nem számít. Eddig talán a lorazepám volt nekem viszonylag jó, de a Rilex már rég nincs. Várom szives javallatát. Mivel lenne érdemes próbálkoznom? Hogyan, s mennyi ideig. Olyan gyogyszerre gondolok, mely kimondottan segit a rossz ingerületek csökkentésében, blokkolják azt. Nincsenek tipikus depressziós tüneteim, csak ez a belső nyugtalanság, kisebb szorongás. Ami még a hirtelen elhagyás tünete is lehet akár. 5 évig szedtem antideprenszáns gyógyszereket, miután megsérült a gerincem, myelon érintettség, komprimált gerinccsatorna stb. Ezzel egyetemben pszichés tüneteket produkáltam, volt panik, szorongás, mivel mind a négy vegtagomra kisugárzott a rossz információ persze, hogy szorongtam, pánikoltam, mivel nagy kihívást jelentett az addig természetes mozgásformák Akár egy sima járdaszegély is. A neurológus döntése alapján kezdtem el szedni az antidepiket. De semmit nem értünk el vele, érzelmi nulla lettem. Az antidepik hasznalata tett depresszióssá. Érzelmileg kiegtem, na ebből lett elegem, brintellix lett volna a negyedik a sorban, de nem akartam egy újabb generitikummal kisérletezni.. Szeintem az én esetemben nem az antidepik váltogatása a megoldás. Már három hete, hogy nem szedem.Az elején pokol volt. Korábban Gyógyszer miket szedtem: Anafranil kb. 6 hónap, Cymbalta, Dulsevia 60mg azt probaltuk emelni, de bevérzések lettek a testemen, ill, feszultebb~ lettem. Korábban már irtam kedves Doktornő és akkor is készséggel valaszolt. Remélem tud segítenu Valaszát előre is köszönöm. Üdvozlettel Anikó

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pálvölgyi Rita válasza Antidpresszánsok elhagyása témában

Kedves Anikó,

Általában a benzodiazepineket szoktuk ajánlani az elvonásos tünetek mérséklésére. Persze lehetőleg csak néhány hétig, nehogy utána az okozzon problémát. Akinek a Rivotril nem válik be, néha jónak bizonyul a Xanax, illetve utángyártott készítményei. A Medazepam is lehet hatékony.

Az elvonásos tünetek pedig el szoktak múlni néhány hét alatt...

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2020. december 20., 03:33; Megválaszolva: 2020. december 20., 21:38
Kérdések és válaszok: Depresszió
Depresszió nélkül
Tisztelt Doktornő! 40 éves férfi vagyok, három gyerkőccel, családdal, vezetői beosztásban. Sajnos 2019- ben beleszaladtam egy major depressziós...
Ez lelki bántalmazás?
Tisztelt Dr. Pálvölgyi Rita! Egy speciális problémával kapcsolatban kérem a véleményét. 42 éves férfi vagyok. Anyagi és egyéb okok miatt még...
Mikor lesz vege?
Tisztelt Doktornő! Vilageletemben szorongó alkat voltam, es ragaszkodo. Mindig csak egy emberhez ragaszkodtam, es ha az nem csak velem foglalkozott akkor...
Mi az oka az éjszakai...
Bár dr. Fehér Gergelynek címeztem volna a kérdésemet, mint neurológusnak, de akkor felteszem itt: Arról szeeretnék információt kapni, hogy...
Gyógyszer mellékhatás
Tisztelt Doktornő! Több, mint egy éve hasi és bélproblémáim vannak. 2016-ban eltávolították az epehólyagomat, utána nem volt vele gondom....