Bipoláris depresszió és terhesség

Bipoláris depresszióval diagnoztizáltak, jelenleg Seroquelt szedek 75 mg-t naponta, babát szeretnénk a párommal. Azt szeretném kérdezni, hogyha állapotos leszek ajánlott e a gyógyszer szedés folytatása és esetleg milyen mentálhigiénés lépeseket tehetek arra vonatkozóan, hogy szoptathassam majd a babám?

Dr. Pálvölgyi Rita válasza terhesség témában

Tisztelt Kérdező,

Az új generációs neuroleptikumokra / mint a Seroquel is/ még kevés tapasztalat halmozódott fel a terhesség alatti szedést illetően. Ezért mindig egyedileg kell mérlegelni, hogy a kezeletlen pszichiátriai betegség, vagy a gyógyszer adása jelent nagyobb kockázatot. Természetesen a gyógyszer adagjának minimális szinten tartása és folyamatos kontroll indokolt. A szoptatásra vonatkozóan az aktuális pszichés állapot lesz a meghatározó.

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2015. január 30., 11:25; Megválaszolva: 2015. január 30., 16:17
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Clonazepám
Tisztelt Doktorúr/nő! 17 hetes terhes vagyok, 4 évvel ezelőtt fél évig pánikbetegségre Rivotril tablettát szedtem, azóta nem volt semmi bajom, de...
Tisztelt Farkas Ágnes Doktornö!
Sajnos nem gépeltem el, kleptomániás.ez esetben a válasza?
Depressziós vagyok? Nem tudok...
Tisztelt Dr.nő! Szeretnék tanácsot illetve segítséget kérni magátol maguktól! Nem is tudom, hogy hol kezdjem a problémámat, mert valójában azt...
A mai modern gyógyszerek is károsak...
    Tisztelt Pszichiáter Úr/Hölgy! Azzal a kéréssel fordulok Önhöz, hogy válaszoljon a kérdésemre. Pár hete mentem férjhez. 1997....
Szegycsont mögötti fájdalom
Tisztelt Doktornő/Doktorúr, 2éve tapasztaltam először, hogy néha néha ájulás szerü érzésem van, nagyon nyom a mellkasom, a szegcsont körül...