Gyógyszer túladagolás - Lehet-e szövődménye?

Körülbelül 1 hónapja súlyos depresszió kaparintott a karjai közé, nagyon rossz passzban voltam és egyetlen rossz kiutat láttam, azt, hogy véget vessek az életemnek. Egy este beszedtem többféle gyógyszert (Össz hatóanyag - Rivotril 5 mg, Xanax 10 mg, Seduxen 200 mg, Dormicum 150 mg, valamint amitől egy kicsit jobban félek, orálisan egy üveg (50 ml Narketan 10 - 100 mg/ml)) Akkor sajnos, most már szerencsére nem sikerült elérni a kívánt célt, csak annyit, hogy 2 napig félig öntudatlan állapotban feküdtem. A szüleim szerencsére elutaztak, így nem volt aki észrevegye. Gondoltam, hogy lesz egy tisztulási időszak, de azóta valahogy olyan tompának és furának érzem magam. Lehetséges, hogy ennek az estének ez valami súlyosabb utóhatása? Lenne értelme esetleg pszichiáteren kívül más orvoshoz fordulnom ezzel az azóta bekövetkezett lassúsággal, érdektelenséggel vagy ha valami akkor "elromlott" odabent az már úgy is marad?

Dr. Varga Tamás válasza gyógyszertúladagolás témában

Ha jól értem néhány hete volt a dolog. Nem valószínű, hogy ennek utóhatása lenne vagy valamilyen tartós károsodás következett volna be. Előfordulhat, hogy az alapprobléma (depresszió) tünetei ezek is. Pszichiáterhez mindenképpen forduljon, és őszintén beszéljék meg panaszait, tüneteit.

Kérdés: 2012. október 26., 12:16; Megválaszolva: 2012. október 28., 07:34
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Kényszerek
Pánikrohamok
Diagnózissal kapcsolatos kérdés
Melyik a rosszabb variáció?
Kedves Doktornő/ Doktor Úr! Remélem illik a pszichológus vagy más kategóriába a kérdésem, egy szokatlan kérdésem lenne (elnézést, ha bosszantó...
Alvászavar, pánikroham
Kedves Doktornő! Polgári-Nagy Bettina vagyok és pánikbetegséggel küzdök. Jelenleg 42 hetes várandós vagyok a második gyermekemmel. A...