Energiahiány, fejnoymás, gyengeség

A problémám a következő: naponta sokszor érzem magam energiahiányosnak, gyengének, ilyenkor szédülés/ájulásszerű érzés fog el, nem tudok koncentrálni, ideges/türelmetlen vagyok, a látásom is tompul, nyomást érzek a fejemben, emiatt aztán depressziós hangulat kerít hatalmába. Ez az érzés erősebben jön elő ha fizikai megterhelést végzek (futás, kondizás, stb.) . Ezek az érzések többnyire a fejemben kulminálnak. Előzmények: fél évig ezelőtt vegán voltam (semmi állati eredetű étel) , 5 éve néhány pánik rohamom volt (elmúlt - de azóta kezdtek szép lassan előjönni a fenti problémák folyamatosan erősödve) . Évente 3-4x aurás migrénem van látáskieséssel. Gerincferdülésem van (spondilosis) , szemüveges vagyok. Vizsgálatok: kardiológia (ultrahang, terheléses ekg) , koponya MR, neurológia, szemészet, vérkép (kicsit emelkedett albumin, billirubin) , tsh, nyaki ultrahang - ezek mind rendben voltak. A hajszövet analízis azonban kritikus nyomelemhiányt mutatott - pl. lithium, magnezium, mangan, cobalt, stb. - emiatt nyomelemkiegészítőt szedek 2 hónapja, eredmény egyelőre nincs. B12 alacsony, de nem tudom megemelni, hiába szedek sokszoros napi mennyiséget. Pszichoterápiára járok 4 hónapja, hátha pszichés oka van, esetleg depressziós (az vagyok amúgy már, mert ezek a tünetek jelentősen rontják az életminőségemet) . Egyelőre nincs eredmény ezen a területen sem, ellenkezőleg. Már jó ideje fenáll ez a probléma, és rengeteg helyen próbálkoztam már, hogy kiderítsem mi lehet az oka, és hogyan lehetne megszüntetni. Mostanra teljesen tanácstalanná váltam merre indulhatnék még. Vércukor, tápanyagfelszívódási zavar pajzsmirigy, hormonprobléma, migrénszerű ok lehet esetleg még? Kérem adjon nekem tanácsot hova forduljak! Köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Veress Dóra válasza gyengeség témában

Kedves Kérdező!

Az ön által leírt tüneteket okozhatja szorongás vagy pánikbetegség, esetleg depresszió. Mindezek mellett azonban felmerül bennem annak a lehetősége is, hogy esetleg a rosszullétek alatt leesik a vérnyomása vagy a vércukra. Ha van rá módja, akkor mérje meg a várnyomását, amikor rosszul érzi magát, illetve próbáljon egy szem szölőcukrot elszopogatni. Ha nem vérnyomásesésről, illetve vércukor problémákról van szó, akkor még lehet szívritmuszavara, amit egy egész napos EKG méréssel lehetne kizárni.

A B12-vitaminhiánynak látszani kellene a vérképében, mert súlyos vitaminhiány esetén a vörösvértestek megnőnek. Ennek ellenére persze felmerül a lehetősége annak, hogy tényleg nem szívódik fel a bélrendszeréből a B-vitamin (oka lehet intrinszik faktor hiány, bélbetegség) , ezeket a gasztorenterológián lehet kivizsgáltatni.

Kérdés: 2012. szeptember 13., 11:36; Megválaszolva: 2012. szeptember 16., 22:36
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Pszichiátriai kezelés utáni...
Tisztelt doktor úr/nő Édesanyám idegkimerülés miatt korházba került, pszichiátrián kezelték 10 napig. Azért merült ki, mert nemtudott aludni...
15 éves gyermek idegrohamjai
Rexetin emelés
Frontin elhagyása
Rexetin álmosság