Gyengeség

Tisztelt Doktor Úr! Szeretnék segítséget kérni, hogy mi lehet a problémám! Tavasszal kezdődött gyomor fájdalom , hányingerrel , voltam gyomor tükrözésen, vastagbél tükrözésen, hasi ultrahangon, vérvétel tömkelege. A gasztorenterológus epés refluxot és rekeszsérvet állapított meg. Más minden negatív. Egy ideig jól is voltam , de egy hónapja vissza tértek a tünetek, most elmentem hasi ct-re , az is negatív lett . Tüneteim visszajöttek és újabb is jelentkezett, Reggeli iszonyatos gyengeség van rajtam ,gyakori székelési ingerrel. Délben kezdem magam jobban érezni. Nem tudom hogy merre menjek , a háziorvosom szerint változókor és a stressz az oka. Milyen tanácsot ad nekem hogy merre menjek , vagy tényleg a stressz az oka mindennek. Várom a válaszát! köszönettel

Legfrissebb cikkek a témában
    Nincs találat!

Dr. Plósz János válasza gyengeség témában

A gyomorfájdalom és a hányinger oka lehet a rekeszsérv és reflux betegség (ez savcsökkentő és prokinezikum terápia illetve életmódi változtatások mellett javul) , azonban a gyengeséget, székelési ingert ezzen nem magyaráznám. Tekintettel az elvégzett vizsgálatok negatív voltára, a panasz hátterében irritabilis bél szindróma állhat.

Irritábilis bél szindrómában a bél kóros motilitása, a bélflóra megváltozása illetve a bél beidegzésének kóros volta okozza a panaszokat. Javulás főként az életmódi változtatásoktól várható: gyakori, rendszeres, nyugodt, kis étkezések tartása, pre- és probiotikum több hónapos, akár kombinált használata, rendszeres testmozgás, a stresz megfelelő feldolgozása.

Kérdés: 2019. december 16., 09:54 ;Megválaszolva: 2019. december 16., 15:05
Kérdések és válaszok: Egyéb
Időskori gyengeség
Tisztelt Doktornő! Nagymamám 2020.01.19-én bekerüld a kórházba, mert nem tudott bemenni az udvarról, nem bírt lépni egy lépést sem, egy helyben...
Mi lehet a bajom?
Üdv! Szeretnék egy problémámról érdeklődni..Kb 3 hete kezdődött elöször csak elhanyagolható izületi/izomfájdalmak.. Most már viszont egy hete...
Műtét utáni magas pulzus
Kedves Doktornő! Édesanyámnak kb. másfél éve még tökéletes, erős, egészséges volt a szíve, ezt mondta a kardiológus, aki megvizsgálta, mivel...
Krónikus problémák
Tisztelt Doktor Úr! 37 éves férfi vagyok. Magasságom: 177 cm, súlyom: 55 kg. Több éve vannak krónikus problémáim, de kb. 1, 5 éve jelentkeztek az...
mi lehet a bajom?
Üdvözlöm kérdésem lenne hogy mi okozhatja a bajomat mert az én orvosom nem hajlandó rendesen megvizsgálni... pár napja fáj a tarkóm legyengülnek...