• Gyengeség

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktor Úr! Szeretnék segítséget kérni, hogy mi lehet a problémám! Tavasszal kezdődött gyomor fájdalom , hányingerrel , voltam gyomor tükrözésen, vastagbél tükrözésen, hasi ultrahangon, vérvétel tömkelege. A gasztorenterológus epés refluxot és rekeszsérvet állapított meg. Más minden negatív. Egy ideig jól is voltam , de egy hónapja vissza tértek a tünetek, most elmentem hasi ct-re , az is negatív lett . Tüneteim visszajöttek és újabb is jelentkezett, Reggeli iszonyatos gyengeség van rajtam ,gyakori székelési ingerrel. Délben kezdem magam jobban érezni. Nem tudom hogy merre menjek , a háziorvosom szerint változókor és a stressz az oka. Milyen tanácsot ad nekem hogy merre menjek , vagy tényleg a stressz az oka mindennek. Várom a válaszát ! köszönettel

        Dr. Plósz János válasza a gyengeség témában

        A gyomorfájdalom és a hányinger oka lehet a rekeszsérv és reflux betegség (ez savcsökkentő és prokinezikum terápia illetve életmódi változtatások mellett javul), azonban a gyengeséget, székelési ingert ezzen nem magyaráznám. Tekintettel az elvégzett vizsgálatok negatív voltára, a panasz hátterében irritabilis bél szindróma állhat. Irritábilis bél szindrómában a bél kóros motilitása, a bélflóra megváltozása illetve a bél beidegzésének kóros volta okozza a panaszokat. Javulás főként az életmódi változtatásoktól várható: gyakori, rendszeres, nyugodt, kis étkezések tartása, pre- és probiotikum több hónapos, akár kombinált használata, rendszeres testmozgás, a stresz megfelelő feldolgozása.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2019. december 16., 09:54; Megválaszolva: 2019. december 16., 15:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Üdvözlöm! A rengeteg szemét miatt és a környezet kímélése miatt arra gondoltunk párommal,hogy belevágnánk a mosható pelenkázásba. Minden nagyon modern már,nem a 30évvel ezelőtti megoldások. Egyedül az érdekel hogy valóban...