Nem értem, mi történik velem

Tisztelt Dr. Veress Dóra! Próbáltam megfogadni legutóbbi tanácsát, de sajnos nem érzek pozitív irányú változást. Mielőtt elkezdődött az egyetem, még pszichiáterhez is elmentem, aki tovább is irányított a pszichológushoz egy MMPI teszt erejéig. A teszt extrém magas (100) szorongás értéket mutatott ki, emellett a depresszió jelei is mutatkoznak. Ezért a pszichiáter kevert szorongásos és depressziós zavart állapított meg nálam (bár kicsit részletesebben és érdeklődőbben is meghallgathatott volna) . Nem tudom látja-e a korábbi levelemet, amiben írtam, hogy számos szervi vizsgálat történt (EKG, hasi ultrahang, vérvétel, gyomortükrözés) , de ezek mind negatívak lettek - így talán tényleg pszichés eredetű a problémám. A pszichiáter 3x0, 5 mg Frontint és napi 1 Rexetint írt fel, de ebből csak a Frontint szedem (abból is csak napi kettőt, mert félek, hogy ember nem lesz belőlem a nap végére) . Egyszer megkíséreltem bevenni a Rexetin tablettát, de nagyon rosszul voltam tőle: rázott a hideg, újra erős hányingerek fojtogattak és egy-egy ilyen "roham" után szörnyen kimerültnek éreztem magam. Mivel elkezdődött az egyetem, én nem merek ebből többet szedni, a Frontin adagolásával próbálkozok. Mióta szedem, az emberekkel történő beszélgetéseim közben nem érzek torokelzáródást (mint régebben) , viszont eléggé elkábít. Ma reggel megint hányingerem volt, de 2 óra között vettem be egy fél Frontint és 20 perc múlva már elmúlt. Viszont attól még nem érzem magam a réginek. Annyira félek, nem tudom, hogy mi bajom lehet. Meg vagyok győződve arról, hogy ez csakis szervi probléma lehet, de az eddigi leleteim még csak véletlenül sem igazolnak engem. Már-már az egyetem otthagyásán/szüneteltetésén jár az agyam, mert így nagyon nehéz koncentrálnom órákon. Persze mondanom sem kell, nekem minden félév kezdés iszonyatos stresszel jár - szerintem ember nem izgul annyira, mint amennyire én szoktam. Félek órákra járni, mert attól tartok, hogy majd egyszer órán kell hánynom. A fejtetőm is zsibbad még néha.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Veress Dóra válasza depreszzió, szorongás témában

Kedves Kérdező!

A panaszai egyértelműen szorongásos eredetűek, ha elhiszi, ha nem. A hangulatjavító is csökkenti a szorongásos tüneteket, nem csak a Frontin, így érdemes lenne annak a szedésével is megpróbálkozni. A Rexetin mellett tapasztalt kellemetlen mellékhatások néhány nap alatt elmúlnak, de ha nem akarja szedni, akkor beszélhet a kezelőorvosával, hogy adjon egy másik készítményt. A Frontin hatásait jól érzi, kb. 2o perc alatt ellazít, megnyugtat, az izomfeszülést oldja, de kábít is. Éppen ezért ha rendszeresen akarja szedni, akkor próbálja meg a o.25-o.25-o.5mg-ot, ettől nappalra kevésbé lesz kába, estére viszont tud majd aludni és kipiheni magát. Emellett javaslom valamilyen stressszoldó, relaxációs technika elsajátítását is, amit tud alkalmazni olyan esetekben, amikor kezdődnek a szorongásos rosszullétek. Ha megteheti, keressen pszichoterapeutát, mert a gondolkodásának az átalakítása is rengeteget segíthet a problémákhoz való viszonyulásban.

Kérdés: 2012. szeptember 13., 00:23; Megválaszolva: 2012. szeptember 16., 22:20
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Remotiv Extra 500mg Enyhe-közepes...
Tisztelt Dr. Pálvölgyi Rita! A kérdésem a következő lenne. 2010 -2015 ig szedtem sertraline, antidepresszánst. 1 éve már nem szedem, mert a 4....
Autizmus vagy utánzás, bizonytalon...
Kedves Doktor No! Azzal az aggodalommal fordulok onhoz, hogy idosebbik fiam (7eves) sulyosan autista, kis fiam 20 hoanpos 1 eves koraig teljesen korahoz...
Ki lehet-e ebből gyógyulni?
Kedves Doktornő! Depressziós pánikbetegséggel kezelnek már 14 éve, kezdetben több, aztán kevesebb gyógyszerrel. Napi 1 Paretin 20 mg-os, 3x1 0, 5-ös...
párkapcsolati probléma...
Kedves Piroska! 3. éves egyetemista vagyok a SZTE-n. Két és fél évig voltunk együtt a barátommal, aki Miskolcon él. A távkapcsolat megnehezítette...
Mit csináljak?
Jó napot.Tanácsra lenne szükségem. Az a helyzet, hogy állandóan szomorú vagyok és nem találom a helyemet.Nemrég kezdtem a főiskolát itt...