dudor a fej hátsó részén

Tisztelt Szakértő! A párom állítólagos pánikbetegsége (amely IBS-el párosult) miatt 2 évig szedett Rivotrilt általában napi 2mg néha 4-6mg mennyiségben, amelyet először a háziorvos írt fel. Kb. egy év elteltével magán pszichiátert kerestünk fel a háziorvos javaslatára, aki a Rivotril mellé Xanax-ot és Ciprolex-et írt fel, az utóbbi két gyógyszert kb. fél évig szedte. Ezektől a gyógyszerektől totálisan ki volt ütve, szinte egész nap aludt és rendkívül depressziós lett. A Xanax-ot és Ciprolex-et egyik napról a másikra lerakta. A Rivotrilt fokozatosan csökkentve tette le és két hónapja nem szedi. Az első hónapban erős fizikai tünetei voltak (vérnyomás ingadozás, magas pulzus, éjszakai izzadás, szájszárazság, szív környéki fájdalom) . A második hónap elejétől már enyhültek de néha visszatérnek a fizikai tünetek, viszont erősödött a lelki tünet (erős hangulatingadozás, érdektelenség, kedvetlenség, levertség stb) . Jelenleg sokat fája a feje. A szeme állandóan véres és megjelentek fekete pontok a pupillája környékén, amelyet érzékel is, valamint néha homályosabban lát. Mindkét füle zúg, ha csendes környezetben van ez erősödik. Nagyon fáradékony és alvászavarai vannak. Sokszor rémálmok gyötrik, amely a gyógyszer elhagyása óta fokozatosan csökken, de azért néha visszatér. A memóriája és tanulási képessége lassan javul és amikor jól alszik másnap sokkal jobb tud koncentrálni, valamint érdekes összefüggéseket lát bizonyos dolgok között amire korábban nem volt képes. Egyenlőre ezeket a tüneteket a gyógyszer elvonásnak tudtuk be. De viszont ami most a leginkább aggaszt, hogy a fején nyakszirtcsont környékén egy vízszintes hosszú mélyedés keletkezett. A mélyedéstől kb. 2 cm-rel feljebb jobbra viszont egy nagyobb dudor tapintható. Ezek korábban nem voltak. Mi lehet ez? Kérem szíves tájékoztatását, mert nagyon aggódom. Köszönöm segítségét! Tisztelettel: Kiss Zita

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Veress Dóra válasza pszichiátria gyógyszer témában

Kedves Zita,

A gyógyszer elhagyásának valóban lehetnek olyan tünetei, mint amiket ön leírt, azonban a látászavar és a szivárványhártya elváltozása miatt érdemes lenne felkeresniük a szemészetet. A Milurit okozhat ilyen tünetet, miként alvászavart, hangulatingadozást és fejfájást is. Az érintett szakorvossal érdemes lenne erről beszélgetni a legközelebbi gyógyszerfelírásnál.

A tarkótáji duzzanat lehet egy nyirokcsomó is, illetve ha hámlik és piros, akkor a Milurit is okozhatja. Nézessék meg a háziorvossal, és szükség esetén vizsgáltassák ki alaposabban a jelenséget, ezt biztosan nem a szorongásoldó elhagyása okozza.

Kérdés: 2012. augusztus 10., 12:07; Megválaszolva: 2012. augusztus 13., 00:20
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Diagnózis felülbírálat
Pánikbetegség
Krónikus Fáradtság
Rexetin mellékhatása
álmatlanság