mániás féltékenység

Tisztelt Doktornő/úr A férjemmel 11 éve vagyunk házasok, a kapcsolatunk mindig stabil volt. A férjem mindig féltékeny típus volt, (meggyőződése, hogy ha egy férfi szóba áll velem, az biztosan "azt"akarja) de mostanában még inkább előtört ez. Mielőtt megismerkedtünk nekem volt egy rövid ideig tartó kapcsolatom egy viszonylag jómódú fiúval. Megismerkedésünkkor én meséltem neki róla, mint ahogy Ő is mesélt nekem az előző kapcsolatáról. Mostanában (már kb. 7 hónapja) rendszeresen az ex barátom jár a fejében, sokszor álmodik arról, hogy az exemmel szeretkezek. Legutóbb említette, hogy a jelenet végén fekete filctollal kiíródik a fiú neve. Azt mondta, szerencse hogy messze lakik, mert már elvágta volna a torkát. Meggyőződése, hogy minden nő a pénzre hajt. Én mondtam, hogy ez nem így van, hiszen neki sem volt semmije amikor megismerkedtünk, mégis ő lett a férjem. Pedig nem adok okot erre a féltékenységre, mióta együtt vagyunk senki más nincs az életemben, csak a gyerekek és ő. Úgy érzem, mintha teljesen kicserélődött volna. Ezelőtt csak a munkájának élt, haza szinte csak aludni járt. Most nem dolgozik, és csak az én biztatásomra próbál munkát keresni. Otthon mindent megcsinál, mire hazaérek a munkából kitakarít, elmosogat... Mindenhova jön velem, elém jön a munkahelyemre is. Már többször említette, hogy úgy érzi rá nincs szükségünk, és jobb lenne ha meghalna. Éjszakákon át beszélgetek vele, próbálom megnyugtatni, kedveskedek neki... Nem tudom, mit tegyek. Ez valamilyen pszichiátriai probléma előjele lehet?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Veress Dóra válasza féltékenység témában

Kedves Kérdező!

Azt gondolom, hogy a férjénél már tényleg kóros mértéket öltött a féltékenység, és ezt nem lehet győzködéssel és magyarázkodással megoldani. Én azt javaslom, hogy keressék fel a helyi psichiátriai godnozót vagy ambulanciát és kérjenek ott segítséget. A helyi szakorvos egy alaposabb beszélgetést követően el fogja dönteni, hogy indokolt-e a gyógyszeres kezelés, vagy inkább pszichoterápiát javasol. A férje valószínűleg ezt feleslegesnek fogja gondolni, de talán meg tudja győzni a vizsgálat szükségességéről azzal, hogy ő sem érzi jól magát így és a kapcsolatuknak sem használ ez az állandó bizalmatlankodás.

Kérdés: 2012. július 30., 21:55; Megválaszolva: 2012. augusztus 01., 01:18
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
álmatlanság
Emlékezet kiesés?
Pánikbetegség
Alvászavar
Tisztelt doktornő ! Óvodai...