• Mit lehet tenni?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/ÚR! A kérdésem az lenne, hogy hogyan kellene kezelni egy olyan helyzetet, amikor valaki többek között öngyilkossággal zsarol. Röviden: a párommal 3 éve együtt vagyunk és idén márciusban született egy közös kisfiúnk is. Párom volt felesége azóta cirkuszol, zaklat, zsarolja a páromat, amióta kiderült, hogy babánk lesz, azóta nincs nyugtunk. Megígérte neki, hogy tönkreteszi az életünket. Szeptemberben öngyilkosság céljából megivott 1 liter töményet és azt mondta, írta hogy gyógyszert is szedett be, de mint utóbb kiderült csak ivott. Persze telekürtölte a várost és körbehívta a rokonokat, hogy mire készül. Oka az volt, hogy a páromat vissza akarja kapni, mert 4 év után rájött, hogy mégis szereti. Zsarolja a gyerekekkel, hogy már nem szeretik az apjukat, hozzánk nem jöhetnek (11,12 és 16 évesek), mindig azt mondja, hogy még több pénz kell neki,mert éheznek a gyerekek, amire persze a párom egyből ugrik, de már többször kiderült, hogy nem igaz. A lényeg most jönne: párom beadva a válópert és január 25-re ki is tűzték a tárgyalást, ami szintén kiverte a biztosítékot az exnél és már napok óta azzal zsarolja a páromat, hogy kiugrik a 10. emeletről karácsony napján. A párom teljesen ki van ettől készülve, mert a volt asszonynak amúgy is van egy örökletes "agybaja", amire gyógyszert is kéne szednie, idegileg mindig labilis volt, ami a családjukban nem egyedi és sajnos az öngyilkosság sem. A kérdésem az lenne, hogy hogyan lehet egy ilyen helyzetet kezelni? Mit kéne tennie a páromnak? Előre is köszönjük szépen válaszát! Üdvözlettel: Ferkics Judit

        Kovács Piroska válasza a öngyilkosság, párkapcsolat témában

        Kedvesem, Ez egy igen nehéz helyzet, hiszen egy zaklatott lelkületű nőről van szó, akinek ha jól értelmezem már 4 éve tartós krízisből áll az élete, gondolata. Vagyis igen-igen beszűkült a figyelmének fókusza. Jobb ötletem nincs, hiszen gondolom saját erőből már mindent megpróbáltak, de sikerrel nem jártak, tehát marad a külső segítség igénybe vétele. Ez a segítség lehet egy mediátor, aki jogi és pszichológiai eszközökkel igyekszik összeegyeztetni a különböző álláspontokat. Vagy lehet terapeuta, aki a kliens lelki állapotát próbálja stabilizálni és a realitás felé terelni. Mivel válás van kilátásban, ahol egyébként is célszerű a peren kívüli megegyezés, talán első lépésben a családjogban jártas jogásszal érdemes konzultálni. Emellett pedig szükségesnek látszik a terápiás megsegítés is. Üdvözlettel: Kovács Piroska


        Kovács Piroska
        Pszichológus

         Kovács Piroska
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. december 19., 20:23; Megválaszolva: 2011. december 22., 10:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés