MRI prosztata vizsgálat

Tisztelt Doktor Úr! Kismedencei MRI vizsgálat mennyire biztos a prostata daganat milyenségét illetően szövettani alátámasztás nélkül? Köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szegedi Krisztián válasza prosztata témában

A mindennapi gyakorlat alapján azt kell mondanom, hogy semennyire.

Jelenlegi tudásunk alapján a prosztatarák kizárólag egy szövettani diagnózis. Mindenfajta terápia ettől függ.

A szövettani mintavétel lehet biopszia (ultrahang vagy MR vezérelt) illetve húgycsövön végzett resectio (népies nevén prosztata gyalulás) , ez utóbb a legtöbb esetben véletlenszerűen igazolja prosztatarák jelenlétét.

Kérdés: 2011. február 25., 20:32; Megválaszolva: 2011. február 28., 21:03
Kérdések és válaszok: Prosztatabetegségek
prosztata megnagyobbodás-potencia
Mesulid hatása a prosztatára
A prosztata visszanõ
Hugy csó panaszai, proszta betegségek
Jó napot kívánok! A hugy cső nyillásom vége néha viszket, néha pedig bele is nyillal enyhén, de nem fáj vizelés közben, nem szúr, és nem véres...