• Prosztatagyulladás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Webbeteg ! Már több hónapja visszatérően az alábbi panaszaim vannak: vizeléskor égő érzés, a nemi szerv környéke mindkét oldalon megduzzadt (mandulányi nagyságú) időszakosan lágyék és vesetéji fájdalom , éjszaka kétszeri vizelési kényszer. Többféle antibiotokumot szedtem, de az enterococcus faecalis a vizeletből és a proteus vulgaris az ondóból 4 hónapja tartósan megvan célzott antibiotikom és lelostások ellenére is. Most újabb antibiotikum kúra jön, az orvosom azt mondja ez akár egy évig is eltarthat, illetve sokan vannak napjainkban akiknél a probléma és a baktériumok kiirthatatlanok, idővel fájdalmat okoznak, a fájdalom csökken majd újra erősődik, ezzel együtt kell élni. Kérdésem ez tényleg így van, milyen megoldás lehet, az antibiotikumon kivül mi segít, hova fordulhatok. Idegesít a légyékon lévő duzzanat. Júliusban volt ultrahang az semmit nem mutatott ki, egyhe prosztatanagyobbodáson kivül.

        Dr. Kocsis István válasza a prosztata témában

        Tisztelt Olvasónk! A lágyékduzzanat mibenlétéről egy fizikális vizsgálattal lehet meggyőződni. Az elhúzódó célzott antibiotikus kezelés szabályszerű, esetleg az antibiotikum mellé érdemes gyulladáscsökkentő hatású kisvirágú füzike teát inni. A kétoldali deréktáji, lágyéktáji tompa fájdalom mozgásszervi eredetű lehet, ami különösen valószínű, ha fizikai munkát végez. Egy kis malőr történhet még a vizelet minta leadása közben, ami hamis eredményre vezet és nem ritka. Ha a fitymát nem húzza hátra vizeléskor, a mögüle kimosódó váladékból mindíg ki lehet tenyészteni baktériumot, de ez meghamisítja az eredményt.


        Dr. Kocsis István
        urológus

        Dr. Kocsis István
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. november 23., 08:44; Megválaszolva: 2010. november 29., 08:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: