Krónikus prostatitis

Tisztelt Uram! Kicsit hosszú leszek de remélem nem bánja, nagyon el vagyok keseredve. Kb. 2 éve krónikus prostatitisben szenvedek amit streptococcus alfa haemolizáló baktérium okoz. Szedtem már rá ezidő alatt 2 szer Zinnat-ot( 10 napos kezelés), Tarivid-et(10 napos kúra), Actil Duo-t, Leflokin-t, Cifloxint, a lefokintol és az actil duotol elmult vagyis lett negativ kenettenyésztésem, de 2 honapra kb mindig visszatért. A panaszaim hol erősebbek hol gyengébbek az égő érzés a leggyakoribb, szexuális zavarokat nem okoz a fertözés, talán a nemi vágyam csökkent. A cifloxin kúra után pl nemhogy jobb hanem rosszabb lett, mr többféle gram+ baktériumot is kitenyésztettek a minta értékelhetetlen volt. Legutóbb amikor visszamentem a doktor kérdezte hogy vagyok. Mondtam hogy jol mérsékeltek a panaszok mivel szedtem diclofenacot és diclac 75 retard tablettát. Azt mondta hogy további kezelést most nem javasol mert lehet többet ártana mint használ és hogy menjek vissza augusztusban. De ez csak az egyik baj. Volt már vesekövem is most megint találtak csak kicsik, továbbá nem tudom hogy a prosztatagyulladás sujosabbá válása vagy egy csúszdaparkban eltöltött nap miatt ahol nagyon sokszor és gyorsan érkeztem fenékkel a vizbe, de a végbelemnél egy duzzanat jelent meg, az orvos adott rá aranyér kenöcsoöt(Posterisan forte) ami nem ér semmit. A Duzzanat végig a gát részen majdnem elér a herezacskóm kezdetéig a végbelemtöl nem messze pedig oldalirányba is kiterjed és fáj, amin az ülömunkám sem segít. Étrendváltással és folyadékfogyasztással és ha nem terhelem magam edzésekkel akkor eliselhető. Voltam ultrahangon és a vesekövön kivül a prosztatám kicsit lazább szerkezetű, kő nincs benne és nem nagyonbb.DE könyörgöm 22 éves vagyok, miért van ez? Nagyon a végére akarok járni, tehát a kárdseim a következőek nagyon kérem válaszolja meg őket:- A 3 fő baj között lehet-e összefüggés? - Kialakulhaott-e bennem rezisztens baktérium? - Ön javasolna e további antibiotikumos kezelést, vagy esetleg többet érhetne valami műtéti eljárás amivel közvetlen kezelik a bajt a prosztatámban nem gyógyszeresen? Nem érzem hogy a doktoromtol megkapom a kellő figyelmet, pedig segitökész és bizok benne, probáljak váltani? Utolsóként tulajdonképpen, mit javasolna mit tegyek összességében... Teljes kivizsgálást, kismedencei CT-t és STD betegségekre szűrést, csk nem merem mondani a dokimnak, nehogy ugy éreze én mondjam meg mi legyen. mellesleg lelkileg is egyre jobban őröl a dolog hogy ezek a bajok nagyon sok mindenben hátráltatnak! Körülbelül a jövöbeni terveim 90% ban. Amig ezek nincsenek rendbetéve külföldre sem merek kimenni dolgozni. SEGÍTSÉG!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szegedi Krisztián válasza a prosztata témában

A krónikus prostatitis az egyik legnehezebben kezelhető betegég, véleményem szerint. Az még a jobbik eset, ha kórokozót sikerül kitenyészteni hiszen -szabatosan fogalmazva- van valami a kezünkben, gyógyszert tudunk felírni. Műtéti megoldás az Ön korában szóba sem jöhet, sokkal inkább egy újabb tenyésztés, majd ez alapján egy hosszú távú (akár 30-40 napos! ), antibiotikum kúra. Nem egy ajánlás az ilyen esetekben, igen hosszú távú antibiotikus kezelést javall, helyi nem szteroid jellegű gyulladáscsökkentők társításával (pl. kúp) valamint különféle fitotherapeutikumok adagolásával (saját gyakorlatunkban a rozspollen kivonatot alkalmazzuk, kielégítő eredménnyel). Ezenfelül, zárójelben, gyakori sexualis életet javaslok. Nagyon kell óvakodnia nedves, hideg felületektől, ezeken való üléstől (uszoda, szék pad, autósülés, légkondicionált helységek! ), sokat ronthat állapotán, ha pl. vizes a fürdőnadrágot nem cseréli le, hanem magán szárad meg. Székeken párna használata sokat segíthet, valamint (főleg télen) kocsiülésen, különféle párnák használata, esetleg ülésmelegítő. Sok ilyen apró odafigyeléssel maga is tehet egésszége megóvásáért.

Kérdés: 2010. július 19., 21:03; Megválaszolva: 2010. augusztus 24., 09:37
Kérdések és válaszok: Prosztatabetegségek
prosztata megnagyobbodás-potencia
Kedves Doktor Úr! Prosztata megnagyobbodásom van(jóindulatú)2017 Júniusában ez volt a leletemre írva:Prostata 36*44*43 mm nagyságú. Azóta volt egy...
Mesulid hatása a prosztatára
A prosztata visszanõ
Prosztata TUR