• Prosztata túltengésre biopszia

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy a diagnózis: prostata túltengés, vélemény: Tu. prost susp., javaslat biopszia, vizsgálat PSA: eredmény 5, 84 Referencia tart. 3, 1 Abn. H Biopszia vizsgálat szükséges-e? Ha igen, akkor nem lehet-e maradandó mellékhatása. Sanos novemberbe szilványi göböt találtak a prosztatámba. Alfetim Uno gyógyszert szedem. 60 éves vagyok. Várom szíves válaszát, melyet előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a prosztata témában

        Tisztelt Kérdező.

        5, 84 PSA illetve a pozitiv tapintási lelet alapján feltétlenül végeztesse el a biopsziát!  

        A biopszia maga kellemetlen, enyhén fájdalmas is lehet, de kibírható. Mellékhatásként felléphet prostatagyulladás, mellékheregyulladás (vagy mindkettő), illetve vizelési képtelenség. Megfelelő antibiotikum profilaxissal ennek esélye csökkenthető.

         

        Tisztelettel Dr Szegedi Krisztián

         


        Dr. Szegedi Krisztián, urológus szakorvos-jelölt
        Itt kérdezhet

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-03-01 20:42:44; Megválaszolva: 2010. március 01., 20:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: