• Tamsol szedése

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor/nő/úr/! Prosztata vizsgálaton voltam, ahol tamsol 0.4 mg-s kapszulát irtak fel.Sem az ultrahang, sem a kézzel végzett vizsgálat nem mutatott ki eltérést/a kapott ambuláns lap szerint/.Egy hónap mulva kell visszamenjek  vizelet erősség vizsgálatra. Azt szeretném megkérdezni, ha addig szedem ezt a gyógyszert akkor nem irreális képet fog mutatni a vizsgálat? Én laikusan ugy gondolom, hogy ez a gépi vizsgálat akkor mutatná meg igazábol, hogy mennyire gyenge sugaru és intenzitásu a vizelés, ha nem gyógyszeres kezelés után végeznék el? Szeretnék tájékoztatást kapni erre a kérdésemre.köszönettel csala52

        WEBBeteg szakértő válasza a prosztata témában


        Nehéz objektivizálni a vizelési panszok meglétét, sokan azt is normálisnak tartják ha 3 -4 alkalommal kelnek fel éjjel vizelni. Ezért fontos egy ilyen vizsgálat, de meg kell mondanom ez önmagában korántsem elegendő, hogy teljes képet alkossunk a problémájáról.

        Rectalis vizsgálat után sokan nehezebben tudnak vizelni, ezért a flow vizsgálatot vagy előtte vagy egy másik alkalommal kell elvégezni, ezt mindig az adott szituáció szabja meg, nem mindig van idő illetve lehetőség minden vizsgálat elvégzésére. 

        Azt nem említette hogy használt-e a gyógyszer, illetve hogy voltak e panaszai. Feltételezem igen, ezért írták fel a gyógyszert Önnek, és ezért hívták vissza kontrollvizsgálatra.

         

         


        Dr. Szegedi Krisztián, urológus szakorvos-jelölt
        urológus Itt kérdezhet

        Dr. Pintér Olivér

        Kérdés: 2010-02-25 11:37:42; Megválaszolva: 2010. február 25., 11:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Megpróbálom rövidre fogni apukám történetét. 2019.09.18-án gerincérzéstelenítésben térdprotézis beültetés történt. Műtétet követően második nap, teljesen lezsibbadt deréktól lefelé, de az egy nap alatt elmúlt,...