• Nyílt prosztata műtét

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr!

        2009.12.18-án vizelés elakadása miatt katétert helyeztek be, melyett 2010.01 11-én cystofixre cseréltek fel gyulladás miatt. A vizsgálat során"a bal lebeny acut gyulladása mellett egy 23x16x20 mm-es beolvadó területet láttunk, 129 ml prostata volumen, BPH-s szerkezet mellett.Orvosom-kiben maximálisan megbízom-nyílt műtétet tart indokoltnak. Vizelési problémám a cystofix ledugózásával 2010. 01.21-én megszünt.                       Félek a műtéttől és annak esetleges következményeitől.                                            Kérdésem a Tisztelt Doktor úrtól, hogy mindenképpen szükséges-e a nyílt műtét és mennyire tekinthető súlyos műtétnek.                                                                     Megjegyzem:2008. októberében azonos tünetekkel előjegyzett prostata műtétem vizelési problémám megszűnése miatt elmaradt. 2008 decemberiPSA 15, 88ng/m       Várom a Tisztelt Doktor úr szíves válaszát:

                                                     Tsztelettel: F. Miklós        

        WEBBeteg szakértő válasza a prosztata témában

        Tisztelt Olvasónk!
        Az Ön esete összetett. A prosztata mérete alapján valóban a nyílt műtét indokolt, amely a közepes nehézségű rutin urológiai műtétek közé tartozik. Aki a műtétet sok éve, rutinnal végzi, annak a kezében valóban biztonságban érezheti magát. 
        Két éve 15 volt a PSA, amely önmagában túl magas érték, ami daganat gyanúját is felvetheti, ám ezt az emelkedést akut gyulladás és a nagy méretű jóindulatú nagyobbodás is okozhatja.

        Javaslom, ismét keresse fel urológusát aki a gyulladásos állapot lezajlása után 1-2 hónappal (nehogy hamis értéket kapjanak) meg fogja nézni a PSA értéket egy fontos kiegészítő értékkel, a szabadPSA-val együtt. Ezek birtokában fog dönteni a további teendőkről.


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos Itt kérdezhet

        Dr. Deli Tamás
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-02 08:08:02; Megválaszolva: 2010. február 02., 08:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: