Véleménykérés

Tisztelt Doktor Úr! 2005 óta járok urológushoz jóindulatú prosztatanagyobbodás miatt.Omnic Tocas-t szedek, panaszaim nem súlyosak:nappal van többször vizelési ingerem, éjjel egyáltalán nincs.2008 év második felében leleteim komolyodtak kissé, orvosom műtétet javasolt. Múlt havi redményeim:prostata méret: 48x52mm, Qmax:6.1 ml/s, Vcomp: 314 ml, Resudium: 150 ml.Ez utóbbi három szerintem idegi behatás függő/előtte pl.13 ml/s, residum:70 ml/.Véleménye szerint indokolt-e a műtét, vagy inkább további gyógyszeres terápia is elég lenne? Tisztelettel: LM /kérem levelemet ne tárja a nyílvánosság elé! Köszönöm/

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a prosztata megnagyobbodás témában

Tisztelt Olvasónk!

A vizelés minősége sok mindentől függ, akár napszakonként is eltérhet. Ami a műtét mellett szól az, hogy a szedett gyógyszer ellenére sem ürült ki a hólyag maradéktalanul, hanem 150 ml visszamaradt. A prosztata megnagyobbodott része annyira akadályozza a vizelet kiürülését, hogy azt már a hólyag izomzata nem tudja leküzdeni.

A műtét elvégzése indokolt.

Dr. Kocsis István, urológus
Kérdés: 2010. január 12., 21:40; Megválaszolva: 2010. augusztus 25., 17:41
Kérdések és válaszok: Prosztatabetegségek
prosztata megnagyobbodás-potencia
Kedves Doktor Úr! Prosztata megnagyobbodásom van(jóindulatú)2017 Júniusában ez volt a leletemre írva:Prostata 36*44*43 mm nagyságú. Azóta volt egy...
Mesulid hatása a prosztatára
A prosztata visszanõ
Prosztata TUR