• Prosztata megnagyobbodás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Az ultrahang vizsgálat prosztatamegnagyobbodást mutatott, melynek mérete:62x50 mm. Korábban már szedtem Tamsudil 0,4-t, erre a betegségre. Létezik más hatásosabb gyógyszer vagy gyógyhatású készítmény is? Visszafordítható-e, illetve csökkenthető-e ez a megnagyobbodás? Köszönöm válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a prosztata megnagyobbodás témában

        Tisztelt Olvasónk!

        A prosztata jóindulatú megnagyobbodása, kivétel nélkül minden férfit érint.(kivéve az eunuchokat nem, akikből hazánkban kevés él) A megnagyobbodás különböző mértékben okoz panaszokat. Fontos tudni, hogy a panaszok megléte nem a prosztata méretétől, hanem az alakjától függ. Tehát ez a méret önmagában nem gond, ha panaszokkal nem jár. Fontos az évenkénti prosztata rákszűrés.
        A tamsudil a prosztata simaizom elemeit lazítja el, ami javítja a prosztata vérkeringését és az átáramló vizelet sugarát, de nem kisebbíti meg a prosztatát. Javaslom az afrikai törpepálma termés kivonatokat, amelyek a nagyobb prosztaták méretét mérséklik több hónapos szedés után.

        Üdvözlettel: Dr. Kocsis István

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-12-02 16:58:23; Megválaszolva: 2011. augusztus 17., 15:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: