Mesulid hatása a prosztatára

Tisztelt Doktor Úr! A párom több éve küzd prosztata és ízületi problémákkal. A prosztata megnagyobbodást gyógyhatású készítményekkel próbálja kezelni, több, kevesebb sikerrel. Az ízületi fájdalomra Mesulid tablettát kapott, melyet nem szed napi rendszerességgel, csak ha a fájdalom olyan mértékűvé válik, egy szemet lefekvés előtt. Megfigyeltük, hogy a tabletta bevételét követően az éjszakai alvása teljesen nyugodt, nem kell éjszaka a mosdóba mennie, tehát a Mesulid valamiért hat a prosztata problémákra is. A háziorvos ennek miértjére nem tudott választ adni. Elképzelhető, hogy a prosztata problémákat olyan rejtett (? ) gyulladás okozza, aminek egyébként nincs más tünete? Értem ezalatt: láz, fájdalom, levertség. A laborleletek nem mutatnak gyulladásra. Sajnos a Mesulidot az esetleges súlyos mellékhatása miatt nem lehet napi rendszerességgel szedni. Válaszát köszönjük.

Dr. Papos István válasza prosztata témában

Amennyiben a panaszai a Mesulid hatására szűnnek illetve mérséklődnek, akkor nagy valószínűséggel gyulladásos prosztatabetegségről van szó.

Kérdés: 2018. október 26., 06:18; Megválaszolva: 2018. október 28., 11:20
Kérdések és válaszok: Prosztatabetegségek
Műtét utáni szövődmény, prosztata...
Tisztelt Doktor Úr! Megpróbálom rövidre fogni apukám történetét. 2019.09.18-án gerincérzéstelenítésben térdprotézis beültetés történt....
prosztata megnagyobbodás-potencia
A prosztata visszanõ
Hugy csó panaszai, proszta betegségek
Jó napot kívánok! A hugy cső nyillásom vége néha viszket, néha pedig bele is nyillal enyhén, de nem fáj vizelés közben, nem szúr, és nem véres...
Prosztatarák 25 évesen lehetséges?
Üdvözlöm! Édesapámnál tavaly júliusban 50 évesen prosztatarákot diagnosztizáltak, így tavaly októberben én is elmentem 25 évesen...