Prosztatarák 25 évesen lehetséges?

Üdvözlöm! Édesapámnál tavaly júliusban 50 évesen prosztatarákot diagnosztizáltak, így tavaly októberben én is elmentem 25 évesen rákszűrésre, illetve a vérem PA-szintjét is megvizsgálták. Ultrahanggal és kézi tapintással sem találtak gondot, a PA-érték pedig 0, 8 lett. Édesapám utókezelése mostanában ért véget és a PA-szintje 0. Az én értelmezésem szerint a 0 jelenti az egyértelmű rákmentességet, a 0, 8 pedig nem. Jól értelmezem? Van mitől tartanom? (Nyáron megyek a következő szűrővizsgálatra.) Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papos István válasza prosztata témában

Nem. Az ön korában a PSA szint 4 ng/ml-ig normális.

Családi érintettség okán javasolt, hogy évente jelentkezzen prosztatatvizsgálatra.

Kérdés: 2017. május 08., 23:48; Megválaszolva: 2017. május 09., 21:32
Kérdések és válaszok: Prosztatabetegségek
prosztata megnagyobbodás-potencia
Mesulid hatása a prosztatára
A prosztata visszanõ
Hugy csó panaszai, proszta betegségek
Jó napot kívánok! A hugy cső nyillásom vége néha viszket, néha pedig bele is nyillal enyhén, de nem fáj vizelés közben, nem szúr, és nem véres...