Prosztata daganat

Tisztelt Doktor úr! Az édesapámnál prosztata daganatot állapítottak meg biopszia eredménye alapján, amire a kezelő orvosa egyből műtétet javasolt azaz a prosztata teljes eltávolítását. Az lenne a kérdésem, hogy az eredmény alapján tényleg csak a műtét a megoldás a betegségre vagy esetleg van más lehetőség is és ha igen akkor mi jöhet még szóba? PSA legutóbb 1-2 hete 4, 18 volt, MR vizsgálat nem mutatott ki semmit csak a biopszia hegeit. Eredményen található vélemény: 1./ Adenocarcinoma protatae. Gleason grade 3. Gleason score 6. Prostata intraepithelialis neoplasia, alacsony grádusú. 2./ Adenocarcinoma protatae. Gleason grade 3. Gleason score 6. Tumor BNO: C61H0 A prosztata rosszindulatú daganata. Morf: 81403 Adenocarcinoma, k.m.n.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papos István válasza a Prosztata témában

A legjobb eredményt valóban a laparoszkópos prosztataeltávolítás jelenti. Lehetőség van a prosztata besugárzására is, mely válogatott esetekben hasonló eredménnyel jár. Amennyiben további kérdései vannak, szívesen állok rendelkezésrre. Dr. Papos István SZTE Urológiai Klinika

Kérdés: 2015. november 23., 19:48; Megválaszolva: 2015. november 23., 20:03
Kérdések és válaszok: Prosztatabetegségek
prosztata megnagyobbodás-potencia
Kedves Doktor Úr! Prosztata megnagyobbodásom van(jóindulatú)2017 Júniusában ez volt a leletemre írva:Prostata 36*44*43 mm nagyságú. Azóta volt egy...
Mesulid hatása a prosztatára
A prosztata visszanõ
Prosztata TUR